România a urcat trei poziții în clasamentul coeficienților în handbalul masculin, fetele au coborât două poziții

0
1724

minaur-csmb finala 14-15EHF a publicat clasamentul coeficienților pentru sezonul 2016/2017 atât în handbalul masculin, cât și în handbalul feminin. Deși locul s-a schimbat la ambele discipline, România va avea aceeași distribuție a echipelor în cupele europene ca și până acum.

La masculin, România a urcat trei poziții și a ajuns de pe locul 12 pe locul 9, la mare distanță de locul 7, ocupat de Slovenia, care asigură înscrierea a trei echipe în Cupa EHF. Așadar, și pentru sezonul 2016/2017 al cupelor europene, România va avea o echipă în Liga Campionilor, două în Cupa EHF și una în Cupa Challenge.

La feminin, România a coborât două locuri, aflându-se în acest moment pe poziția a șaptea. În această situație, România va putea înscrie o echipă în Liga Campionilor și trei în Cupa EHF, în condițiile în care sezonul 2016/2017 va fi primul în care Cupa Cupelor și Cupa EHF se vor uni și vor forma o singură competiție. În cazul în care România va mai coborî o poziție, începând cu sezonul 2017/2018 vom avea o singură echipă în Cupa EHF și două în Cupa Challenge.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY