Revenire de senzație pentru Turda în semifinala cu Valur!

0
4401

Potaissa Turda a reușit ceea ce părea aproape imposibil după meciul de la Reykjavik: să meargă în finala Cupei Challenge, programată în a doua jumătate a lunii mai. Ardelenii s-au impus duminică seară pe teren propriu în fața lui Valur, 32-23 (16-9), și vor întâlni în ultimul act pe Sporting Lisabona.

Băieții lui Horațiu Gal au făcut o primă repriză fantastică, pe care au terminat-o cu un avantaj de șapte goluri, 16-9, și în urma căreia finala se vedea din nou. A urmat o parte a doua în care Turda nu și-a pierdut cumpătul în momentul în care islandezii s-au apropiat la cinci goluri (25-20) și în care a avut nervii tari pe final. Ardelenii au accelerat din nou și au ajuns la plus zece pe tabelă, o diferență suficientă pentru o calificare de senzație în finală. E pentru a doua oară în trei ani când o echipă din România dispută ultimul act al Cupei Challenge, după ce HC Odorhei a trecut de Braga în 2014.

Adversara Turzii din finală este tot o reprezentantă a Portugaliei, Sporting Lisabona, echipă ce a mai câștigat trofeul în 2010. Primul meci este programat în Portugalia (20/21 mai), iar returul în România (27/28).

Pentru Potaissa Turda au evoluat Țenghea, Varo, Fleșer (portari), Cântec (6 goluri), Zacaciurin (6), Pavel (6), Huta (4), Adomnicăi (2), Iancu (2), Lazăr (2), Thalmaier (2), Ignat (1), Marian (1), Amihăesi, Pințoiu, Ștef.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY