Remiză pentru Dinamo la debutul în Liga Campionilor

0
1143

Primul meci european al sezonului pentru Dinamo București a fost terminat la egalitate, 28-28 (15-14), pe terenul lui Kadetten Schaffhausen. „Câinii” puteau câștiga acest meci, însă la fel de bine îl și puteau pierde, judecând după momentele de final.

Din nou Ștefan Constantin a început partida cu jucătorii pe care i-a avut și anul trecut sub comandă, excepția fiind doar Alexandru Asoltanei, preferat în dauna lui Nicu Negru. Acest lucru nu s-a văzut însă pe teren, Dinamo a început greoi, a irosit câteva atacuri cu ușurință, astfel că elvețienii au condus cu 3-1 și 6-5. Campionii au revenit însă treptat, Saied și-a făcut datoria încă o dată, atacul a început să funcționeze, iar Asoltanei ducea scorul la 9-7 în favoarea reprezentantei României. Avantajul de două lungimi nu s-a înregistrat foarte mult pe tabelă, gazdele au egalat la 10, s-a mers cap la cap până la pauză, dar ultimul cuvânt l-a avut Amine Bannour, care a închis repriza cu un gol de la zece metri, 15-14.

Repriza a doua a fost una echilibrată, în care cei doi portari, Pilipovic, aflat în probe la Dinamo în urmă cu trei ani, și Saied, au oferit recital. Kadetten a revenit în avantaj în minutul 49, prin golul lui Luka Maros, și tot acesta înscria pentru 23-21. Diferența de două goluri s-a păstrat până în minutul 57, atunci când pivoții lui Dinamo au reușit să restabilească egalitatea, Mousavi marcând de la centru, iar Savenco de la propriul semicerc, profitând de faptul că Kadetten a forțat pe atac și a jucat 7 contra 6. Beljanski a înscris pentru 28-27, Bannour a egalat, pe pătrundere, iar finalul a fost unul nebun. Savenco a fost blocat de Pilipovic pe contraatac, pentru ca la atacul următor Alouini a văzut cartonașul roșu pentru un fault la Csaszar. Negru a interceptat o minge, însă apoi Bannour nu l-a găsit pe Mousavi pe semicercul advers, iar Kadetten a avut ultimul atac. Kuttel a pasat însă greșit către Sesum, mingea a ieșit în aut, astfel că cele două echipe au terminat la egalitate.

Următorul meci în Liga Campionilor al lui Dinamo este programat miercurea viitoare, pe teren propriu, cu IFK Kristianstad.

Kadetten Schaffhausen-Dinamo București 28-28 (14-15)
Kadetten Schaffhausen: Pilipovic (18 intervenții din 45 aruncări), Biosca Garcia (0/1) (portari), L. Maros (6/7), Sesum (6/10), Kuttel (4/8), Frimmel (3/4), Csaszar (3/5), Ben Romdhane (2/2), Herburger (2/2), Schopper (1/2), Beljanski (1/1), Montoro (0/1), Schelker (0/1), F. Maros (0/1), Tominec (0/1), Gerbl
Dinamo București: Missaoui, Heidarirad (10 intervenții din 38 aruncări, 1 gol), Lazăr (portari), Kuduz (6/8), Bannour (5/10), Mousavi (4/5), Gavriloaia (3/5), Alouini (3/6), Shebib (2/4), Vujic (1/2), Asoltanei (1/2), Negru (1/2), Nantes Campos (0/2), Hossu, Zulfic

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY