Reacții după România-Kosovo, scor 36-24

0
1489

aihan omer lotRomânia a debutat cu un succes în campania de calificare la Euro 2018, 36-24 cu Kosovo, o formație aflată la primul meci oficial din istorie. La finalul partidei, cei doi antrenori, Marius Stavrositu, Alin Șania și căpitanul oaspeților, Oliton Beshiri, au vorbit despre partida disputată în Sala „Dinamo”.

Aihan Omer: „Victoria, ca scor, e concludentă, dar eu ca joc nu sunt mulțumit. Ne-am strâns acum două zile, relațiile de joc încă nu merg foarte bine, nici finalizarea nu a fost una extraordinară. Eu zic că de la meci la meci va fi mai bine, dar noi mai avem mult de lucru și fără niciun meci de pregătire, acest rezultat a fost unul bun. Voi propune echipei să jucăm celelalte meciuri în provincie. Astăzi trebuia să fie sala plină. După cum vedeți, sunt răi, ambițioși, arțăgoși, dar acolo, cu sala lor, unde am înțeles că au 3000 de spectatori care fac o atmosferă incendiară, vor încerca să facă o surpriză. I-am văzut acum, nu știam nimic despre ei, vom pregăti mult mai bine meciul retur. E destul de dificil să joci precalificări, România poate mai mult. Dar de aceea suntem aici, să încercăm să ducem România sus.” 

Marius Stavrositu: „Pentru noi, este o victorie importantă, mai ales că a fost primul meci după puțin mai mult timp, pentru că noi nu am mai jucat în această formulă de câțiva ani. Era foarte important să începem cu o victorie, cu o victorie clară. Cred în continuare că echipa noastră e mult mai valoroasă față de ce a arătat astăzi pe teren. Ținând cont că am reușit să strângem rândurile cu două zile înaintea acestui meci, ne putem declara mulțumiți. Am obținut astăzi o victorie la 12 goluri care ne dă speranțe pentru viitor. România poate să ajungă la Euro, am ajuns cu toții la o maturitate din punct de vedere sportiv, am jucat cu echipele de club în fazele superioare, deci mai mult ca sigur că se poate. Astăzi am arătat pe teren că suntem o echipă națională, aș putea spune, chiar în formare. Avem nevoie de mai mult timp de pregătire. Nu prea am fost obișnuiți cu precalificări, dar este un moment de care trebuie să trecem, noi am fost cei care am ajuns aici, noi împreună vom putea să ajungem acolo unde vrem.”

Alin Șania: „A fost un meci dificil totuși, ne-am pornit mai greu, dar până la urmă este o victorie. I-am citit acum, știm ce trebuie să pregătim pentru retur. Mergem la recuperare și după la muncă. Mi-a fost dor de această formulă, mai ales în perioadele mai grele, când se pierdeau multe meciuri. Am ajuns jos, dar trebuie să urcăm treaptă cu treaptă. Mai jos nu se poate ajunge, dar am venit toți la echipa națională și va trebui să facem un joc frumos. Nu am avut foarte mult timp să pregătim acest meci, au fost jucători care au venit acum două zile. Este drum lung până la Euro, trebuie să o luăm pas cu pas, ne dorim acest lucru, băieții care au fost aici au două Mondiale. Ar fi frumos să fie și un Euro. Suntem bătrâni în România, pentru că afară se joacă până la 40 de ani și nu mai sunt bătrâni. Suntem jucători cu experiență, suntem jucători care dacă suntem în formă și jucăm bine, automat suntem chemați la echipa națională. Ce a fost a fost, trebuie să câștigăm aceste meciuri, după care să așteptăm grupa pe care o vom avea, acolo să câștigăm iar toată grupa și să ajungem la baraj. Din păcate, la București au fost prea puține momente în care publicul ne-a susținut. Marea majoritate, avem meciuri jucate în cupele europene, avem meciuri cu sali pline, suntem conștienți că va fi mult mai greu la ei, dar nu trebuie să ne speriem de 3000 de oameni. Nu joacă publicul !”

Alfred Llazari, antrenor Kosovo: „Fiind primul meci oficial jucat, am arătat că nu avem suficientă experiență în meciurile internaționale. În primul rând, dorim să le mulțumim pentru faptul că ne-au întâmpinat. Îi felicităm pentru victoria de astăzi, echipa mai bună a câștigat astăzi.”

Oliton Beshiri, căpitan Kosovo: „A fost primul meci internațional, a fost dificil să jucăm împotriva României, dar nu avem experiență, nu avem meciuri oficiale disputate. Nu este totul terminat, mai avem trei meciuri, la Prishtina va fi o atmosferă foarte frumoasă. Felicitări echipei României pentru victorie. România are acum două puncte, dar nu știu dacă vor face patru puncte la Prishtina, însă vom vedea. Vreau să cred că avem cei mai buni fani din lume, va fi o atmosferă foarte frumoasă. Nu am știut că imnul nostru nu va fi cântat, dar vă promit că la Prishtina vor cânta ambele imnuri și două steaguri vor fi abordate în sală. Am fost dezamăgiți pentru că am pierdut, dar mai avem trei meciuri.”

Returul dintre cele două echipe va avea loc sâmbătă, de la ora 17:00.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY