Rapidul, pas mare spre salvarea de la retrogradare!

0
3003

Rapid București s-a impus sâmbătă dimineață pe teren propriu în fața Zalăului, 28-21 (13-11), și a urcat pe loc de baraj în urma acestui rezultat.

Pentru Rapid meciul era unul capital în tentativa de a evita retrogradarea, iar acest lucru s-a văzut pe teren. Fetele lui Vasile Mărgulescu au greșit mai puțin pe durata celor 60 de minute, un factor decisiv în econimia rezultatului final. De asemenea, Arghir a fost la un nivel mai ridicat decât portarii formației oaspete, în timp ce absența lui Constantinescu, accidentată, s-a simțit din plin.

Rapidul a început destul de timorat partida, fapt de care formația oaspete a profitat. Zalăul a trecut în avantaj, 6-4 după trei goluri consecutive semnate de Trif, iar Vasile Mărgulescu a solicitat primul timp de odihnă al partidei (minutul 12). Giuleștencele și-au revenit, au egalat rapid și din acel moment s-a mers cap la cap până pe finalul reprizei. În tot acest timp a fost un joc de uzură, cu destule greșeli de ambele părți și inclusiv cu trei aruncări de la șapte metri ratate, de Popa, Rob și Puiu. Pe final, Rapidul s-a desprins la 13-11, un scor cu care s-a și intrat de altfel la cabine.

Formația din capitală s-a desprins la patru lungimi rapid, 15-11, după reușitele lui Bazon și Moroianu, însă Zalăul s-a apropiat la doar un gol în minutul 36, profitând de o dublă superioritate: 16-15. Arghir a ieșit la rampă din acel moment, având o serie de intervenții importante, iar Rapidul s-a putut distanța din nou, doar pentru moment. S-a făcut 20-16, dar a urmat o cădere în jocul gazdelor și echipa din Zalău s-a apropiat din nou amenințător: 21-20. Finalul a fost unul foarte slab al ardelencelor, cu multe greșeli, astfel că Rapidul s-a putut desprinde încă o dată, decisiv de data aceasta. Scorul a căpătat proporții chiar și s-a terminat 28-21, un rezultat mare pentru Dobrin și compania, cu care urcă pe loc de baraj.

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
CS Rapid București1328
HC Zalău1121

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY