Rapidul bifează al doilea succes din acest sezon

0
1885

Rapid București a simțit din nou gustul victoriei după aproape patru luni de zile, 30-24 în fața Sloboziei. Dacă gazdele au făcut un meci bun, echipa Victorinei Bora a evoluat din nou slab, la fel ca și în primul meci al returului, de pe teren propriu cu Sebeș.

La fel ca și în meciul de la Ploiești, Alexandra Trifan a fost principala marcatoare a Rapidului. Însă din cele 30 de goluri ale gazdelor, doar unul singur a fost marcat de la nouă metri, restul venind din aruncări de la șapte metri sau de pe semicerc! Slobozia a făcut un joc slab în apărare, aici incluzând și cei doi portari, Martin și Ion, la un nivel foarte scăzut.

Apărarea a făcut diferența sâmbătă dimineață în Sala Rapid, gazdele fiind mult mai mobile și mai agresive. Rapidul și-a început desprinderea începând cu minutul 10, de la scorul de 6-6. Slobozia a început să risipească ușor atac după atac, în timp ce Rapidul a profitat și s-a distanțat pe tabelă. S-a făcut astfel 11-6, iar Doica și Dobrin stabileau cea mai mare diferență a reprizei, de șase goluri, 13-7 și 14-8, din cele două extreme. Până la pauză Slobozia a recuperat din distanța după câteva momente mai slabe ale Rapidului și a intrat astfel la cabine cu un deficit de minus trei.

În repriza a doua s-a mers după aceleași coordonate. Slobozia și-a continuat evoluția slabă, a irosit inclusiv trei aruncări de la șapte metri și nu a putut reduce din ecart. S-a ajuns chiar la o diferență de șapte goluri, 29-22, semnată de Niculae, cu două minute înainte de final. S-a încheiat în cele din urmă 30-24, Enescu având două acțiuni personale într-un minut, iar Barcan finalizând de pe pivot.

Rapid București-CSM Unirea Slobozia 30-24 (15-12)
Rapid București: Simion, Arghir, Gureșoaie (portari), Trifan 11 goluri, Dobrin 7, Doica 5, Moroianu 3, Barcan 2, Niculae 1, Cruceanu 1, Gheorghe, Chirigiu, Popa, Mitrea, Bazon, Geană. Antrenor: Vasile Mărgulescu.
CSM Unirea Slobozia: Martin, Ion, Oancea (portari), Enescu 7 goluri, Băcăoanu 5, Ilie 3, Simion 2, Toma 2, Genkova 1, Marchidanu 1, Strahan 1, Predoi 1, Dragut 1, Carabulea, Ivan, Mărginean. Antrenor: Victorina Bora
Aruncări de la 7m: 11/8, respectiv 7/3
Eliminări: Doica, Bazon, Geană, V. Mărgulescu, respectiv Marchidanu (2), Strahan, Enescu (2), Ivan (2), Toma

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY