Rapidul a scos o remiză în secundele de final la Vâlcea

0
2619

HCM Râmnicu Vâlcea și Rapid București au terminat la egalitate, 29-29 (13-12), într-o partidă din etapa a 23-a, disputat sâmbătă seară. Bucureștencele au egalat în secundele de final, Alexandra Trifan transformând o aruncare de la șapte metri. Antrenorul oaspetelor, Vasile Mărgulescu, a terminat partida în tribune, văzând cartonașul roșu în minutul 49 al întâlnirii.

Meciul de la Vâlcea a fost unul echilibrat pe întreaga durată, având în vedere că diferența maximă dintre cele două formații a fost doar de două goluri. Rapidul s-a aflat în avantaj până în minutul 25 în prima repriză, atunci când Simion a egalat la 10, iar Vădineanu a adus Vâlcea în avantaj cu patru minute înaintea finalului primului act. La pauză gazdele au condus cu 13-12, după ce Geană și Cruceanu restabiliseră egalitatea între timp la 11 și 12, iar Ilina și Vădineanu punctaseră și ele pentru HCM.

Echilibrul s-a menținut și în partea a doua a întâlnirii. Foarte rapid, Cruceanu și Dobrin au readus Rapidul în față, 13-14, iar până la final s-a mers cap la cap, dar cu formația oaspete preluând conducerea de mai multe ori. În ultimele zece minute, ambele formații au avut ocazia de a închide meciul, dar au risipit un avantaj de două goluri. Întâi, giuleștencele au condus cu 26-24, în minutul 54, doar că Ani-Senocico a punctat de trei ori consecutiv și rezultatul redevenea favorabil echipei din Zăvoi (27-26). Trifan a egalat pentru Rapid, însă Ilina și Ani-Senocico au dus HCM-ul la 29-27 și zarurile păreau aruncate. Numai că oaspetele au profitat de o superioritate numerică și au scos un punct, Niculae și Trifan, ultima din aruncare de la șapte metri, stabilind scorul final, după ce între cele două reușite Bădiță a călcat semicercul.

În urma acestui rezultat, Vâlcea ratează șansa de a urca pe poziția a șaptea a clasamentului, în timp ce Rapidul se distanțează la trei puncte de Măgura Cisnădie, dar nu este scutită de emoții pe acest final de sezon.

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
SCM Râmnicu Vâlcea1329
CS Rapid București1229

CS Rapid București

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY