Puncte prețioase obținute de Brăila pe terenul Zalăului

0
2188

Dunărea Brăila a plecat cu toate punctele de la Zalău și rămâne în cursa pentru medalii. Fetele lui Costică Buceschi au câștigat cu 22-19 (9-9), însă per-total a fost un meci cu destule erori, de partea ambelor formații.

Cu Claudia Constantinescu revenită pe teren, însă folosită doar pe faza de apărare și rareori în atac pe postul de pivot, Zalăul a suferit din nou la linia de nouă metri, unde greul a căzut pe umerii Teodorei Bloj. În schimb, de la Brăila s-a evidențiat din nou Elena Voicu, care a făcut un nou meci bun, ca și la Cluj.

În primul sfert de oră s-au dictat nu mai puțin de nouă aruncări de la șapte metri, cinci pentru Zalău și patru pentru Brăila, dintre care trei au fost ratate, toate de gazde. A fost per-ansamblu o primă repriză în care s-a mers cap la cap, dar în care brăilencele au avut un avantaj de trei lungimi, 9-6, irosit în ultimele două minute. Gazdele au revenit în meci prin trei goluri semnate de Teodora Bloj, cea mai bună jucătoare a Zalăului din această seară, și la cabine se intra la egalitate: 9-9.

În partea a doua Dunărea a condus în permanență, iar Zalăul nu a reușit în niciun moment să egaleze pe tabelă, în ciuda eforturilor depuse. Oaspetele au refăcut de mai multe ori diferența de trei lungimi din prima parte, dar deznodământul s-a amânat până totuși până în ultimele minute. Aneta Pîrvuț avea să rezolve soarta meciului, marcând de două ori consecutiv la scorul de 20-18, pentru ca tabela, la final, să indice 22-19 pentru Brăila.

În urma acestui rezultat, Dunărea Brăila rămâne la un punct în spatele Coronei Brașov și după această etapă, în timp ce Zalăul ajunge la 11 înfrângeri în acest sezon.

sursă foto: silhouettes.ro

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
HC Zalău919
HC Dunărea Brăila922

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY