Proteza dentară, din ce în ce mai utilă și din ce în ce mai folosită! Nikola Karabatic: „Este necesar să evit problemele dentare pentru a rămâne sănătos și puternic in joc!”

0
5250

Jocul de handbal s-a schimbat vizibil în ultimii ani. A devenit mai rapid, mai intens, dar și mai fizic. Iar din această cauză și protecțiile pentru sportivi au devenit tot mai căutate și tot mai folosite, fie că vorbim despre cele pentru genunchi, glezne sau cot. Mai este însă un tip de protecție, despre care se vorbește din ce în ce mai mult: proteza dentară.

Iar proteza dentară are mai multe atribuții decât s-ar gândi cineva: protejarea maxilarului, care s-ar putea deforma în urma unui contact dur; protejarea limbii, care s-ar putea tăia prin simplul impact cu un obiect ascuțit; protejarea buzelor, care ar putea suferi la rândul lor răni importante printr-un contact dur; protejarea dinților.

Una din cele mai folosite proteze dentare este Shock Doctor, care poate fi achiziționată în România prin SportSuport, importator unic al Kempa România, și folosită inclusiv de MVP-ul Campionatului Mondial din acest an, Nikola Karabatic. Acesta a explicat de ce a ales Shock Doctor: „Pentru prima oară când am purtat proteza dentară a fost la Campionatul Mondial din Franța din acest an și a fost perfect. Este ușor de a respira și de a comunica, prin profilul său subțire. De asemenea, designul și culorile pe care le-am cerut au fost pe deplin respectate. Am făcut alegerea de a o purta pentru că în handbal există o mulțime de contacte și vreau să păstrez intact dinții și gingiile mele. Dinții reprezintă un lucru important și este necesar pentru mine să evit problemele dentare pentru a rămâne sănătos și puternic in joc!”, a spus Nikola Karabatic.

Schok Doctor a ajuns și în Liga Națională. Unul dintre cei care folosesc această protecție dentară este pivotul Stelei, Ghiță Irimescu. „Este foarte bună, chiar dacă este subțire, este făcută dintr-un material foarte tare. Față de ce am avut până acum, această stă fix pe dinți, pot respira mai ușor și pot vorbi fără să o dau jos. E singura proteză cu care pot vorbi, deci automat Folosirea unei proteze dentare este necesare, mai ales că eu am avut doi dinți rupți chiar la antrenamente. Joc cu proteză din 2007, dar pe aceasta o recomand cu căldură tuturor. Din ce am citit, toți jucătorii din NBA o folosesc pe aceasta, se folosește și în campionatul Franței, inclusiv Nikola Karabatic are una de acest tip. După atâția ani de cercetări, au ajuns la o variantă ideală.”, ne-a spus fostul internațional.

sursă foto: handnews.fr

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY