Primul turneu, prima medalie pentru Yuliya Dumanska în tricoul României! „Fericirea pe care o simt acum nu o pot descrie!”

0
6216

Născută în Ucraina și lansată în handbal de Marta Baia Mare, Yuliya Dumanska a fost îngerul păzitor al naționalei României la Campionatul Mondial din Rusia, unde tricolorele au cucerit medalia de bronz. Bucuria portarului de 19 de ani este cu atât mai mare cu cât s-a aflat la primele partide oficiale în tricoul României.

Yuliya Dumanska a obținut cetățenia română în urmă cu două luni, iar astăzi și-a împlinit un vis: cucerirea unei medalii cu echipa națională a României. Crescută de Marta Baia Mare încă de la 14 ani, Dumanska a contribuit decisiv la performanța realizată în Rusia, având cel mai mare număr de mingi parate de la acest turneu final dintre toți portarii prezenți, 107, și un procentaj de 42%! La încheierea finalei mici, Dumanska a mulțumit tuturor celor care au fost alături de selecționata Under 20 „Sunt foarte fericită că împreună cu colegele mele am reușit să realizăm această performanță. Fiind primul meu turneu ca cetățean român, fericirea pe care o simt acum nu se poate descrie! Mulțumesc celor care m-au susținut și ne-au susținut!”, ne-a declarat Yuliya Dumanska, după medalia de bronz cucerită.

Șapte intervenții a strâns Yuliya Dumanska în finala mică de astăzi, cu Germania, câștigată cu 26-25 de reprezentantiva României.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY