Prima victorie pentru Dinamo în deplasare în grupele Ligii Campionilor!

0
1969

Campioana României la handbal masculin a obținut o victorie mare la Helsinki, în fața ambițioasei echipe Riihimaen Cocks, aflată la prima ei participare în grupele Ligii Campionilor. Dinamo s-a impus cu 32-31, obținând astfel primul succes în deplasare din istorie în această competiție selectă. Cu șase puncte din patru meciuri, alb-roșiii au cel mai bun start în Ligă din toate sezoanele.

Dinamo a mers în Finlanda cu obiectivul clar de a câștigat toate punctele puse în joc. ”Pentru a putea spera la unul din primele două locuri din grupă, care asigură prezența în barajul pentru optimile de finală, trebuie să câștigăm”,a fost declarația staffului tehnic înainte de joc.

Echipa finlandeză a marcat prima, iar Dinamo a fost echipa care a fost nevoită să vină de fiecare din spate. În atac, lucrurile au stat bine pentru dinamoviști – linia de 9 metri a fost eficientă, la fel ca și pivotul Mousavi -, însă apărarea nu a reușit, cel puțin în prima repriză, să blocheze jocul echipei gazdă. Cu multe aruncări de la 7 metri primit în primele 30 de minute, Cocks s-a distanțat la 17-14 (min. 30), pentru ca la pauză să intre cu avantaj de două goluri, 17-15.

Dinamo a început un pic crispat repriza a doua și în pofida faptului că apărarea a început să funcționeze, câteva erori în atac le-au permis gazdelor să se despridă la 4 goluri, 22-18 (min. 38).

Campioana României s-a scuturat de presiunea scorului și a început să recupereze minge după minge. Tunisianul Alouini a ştiut să fructifice şansele în atac, atât cu goluri, dar şi cu pase inspirate pentru Szasz, pivotul care a fost foarte vizibil în joc când a fost în teren. Cursa de urmărire a dat roade, iar Dinamo a restabilit egalitatea în minutul 51, scor 29-29. Finlandezii au făcut faţă tot mai greu asaltului dat de alb-roșii, mai ales că şi Bannour şi-a reglat tirul cu două goluri importante în ultimele minute. Interul tunisian a adus pe Dinamo în avantaj pentru prima dată în minutul 54, la scorul de 30-29 şi tot el avea să aducă mai multă linişte 2 minute mai târziu, când a marcat pentru 31-30.

Au mai fost ceva emoții pe final, după ce Zulfic a ratat o aruncare de la 7 metri în minutul 58, dar defensiva a rezistat, iar Dinamo s-a impus cu 32-31.

Constantin Ștefan (antrenor Dinamo): ”Știam că echipa finlandeză mizează pe un joc rapid și că menține un ritm ridicat 30-40 de minute. De data aceasta a avut prospețime până aproape de final și ne-a solicitat la maximum. Este o victorie foarte importantă pentru noi, motiv pentru care vreau să-mi felicit jucătorii”.

Riihimaen Cocks: Alander, Morkunas, Shitsko – portari, Basaric 1, Kovalenko 2, Kyrylenko 2, Lukyanchuk 1, Neniţă 3, Novoselov, Puljizovic, Ronneberg 11, Syrjala 1, Tamminen 10, Tsitou, Udd, Zupanjac

Dinamo: Missaoui, Grigoraş – portari, Descat 1, Bannour 6, Alouini 5, Savenco 1, Grigoraş, Savenco 1, Szasz 3, Negru 2, Şandru, Gavriloaia 1, Komogorov 4, Zulfic 3, Kuduz 1, Mousavi 5, Acatrinei.

Următorul meci al campioanei României va fi pe 14 octombrie (ora 21:00), acasă, cu liderul grupei, Wisla Plock (Polonia).

sursă: csdinamo.eu

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY