Prima reprezentantă a României în SEHA League? Steaua a primit undă verde din partea Federației!

0
8926

Pentru prima oară în istorie, România ar putea avea o reprezentantă în SEHA League! Vicecampioana României, CSA Steaua București, a fost invitată să evolueze în Liga Regională, iar astăzi a primit și acceptul din partea Federației Române de Handbal!

Așadar, CSA Steaua București se poate înscrie în SEHA League, o competiție ce a avut la start, de-a lungul timpului, nume mari din handbalul european, precum Vardar Skopje, Meshkov Brest, Celje Lasko sau Veszprem. Vicecampioana României a fost invitată să participe în Liga Regioală, iar astăzi Consiliul de Administrație al FRH și-a dat acordul pentru ca Steaua să poată lua startul.

În aceste condiții, Steaua ar fi a zecea formație care ar participa în sezonul 2018/2019 al SEHA League. Până acum, confirmate sunt Vardar Skopje, HC PPD Zagreb, Meshkov Brest, Tatran Presov, RK Metalurg, RK Nexe, Zeleznicar, Vojvodina și Izvidac. Reprezentantele Sloveniei, Celje Lasko și Gorenje Velenje, nu mai doresc să participe, însă înțelegerile lor cu SEHA se întind până în 2020. În cazul în care vor fi 12 participante, se vor forma două grupe a câte șase echipe și se va juca în sistem tur-retur, iar primele două clasate din fiecare grupă vor merge în Final Four.

SEHA League, în plan secund pentru Meshkov Brest

Angrenată în patru competiții, Meshkov Brest nu va pune accentul pe SEHA League în noul sezon. Campioana Belarusului se va concentra pe Liga Campionilor, acolo unde are o grupă infernală, din care mai fac parte Vardar, Vive Kielce, FC Barcelona, Veszprem, Montpellier, IFK Kristianstad și Rhein Neckar Lowen. La Brest evoluează și doi foști jucători din Liga Națională, Ivan Matskevich și Maksim Baranau.

Program infernal pentru Steaua

În cazul în care Steaua se va înscrie în SEHA League, vicecampioana ar putea disputa un număr record de partide în acest sezon. „Roș-albaștrii” ar fi angrenați în patru competiții, ceea ce ar putea duce inclusiv la 60 de partide oficiale!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY