Potaissa Turda bifează al doilea succes consecutiv

0
1138

ploiesti-turda 15-16Potaissa Turda a reușit să se impună pe terenul Ploieștiului, scor 30-28 (18-11), și ajunge la două victorii consecutive. Ardelenii au controlat meciul autoritar în prima repriză, dar lipsa concentrării din partea a doua a făcut ca CSM-ul să se apropie pe tabelă, fără a pune însă în final în pericol victoria.

Oaspeții au avut inițiativa încă din start, desprinzându-se la patru goluri din primele zece minute ale întâlnirii (6-2), o diferență ce a continuat să crească. Turda a profitat de greșelile multe ale adversarilor și s-a distanțat până la șapte goluri la pauză, multe din reușite venind pe contraatac.

La reluare, rolurile s-au înversat. CSM Ploiești a fost echipa mai bună, dar nu a reușit să pună în pericol victoria oaspeților. Echipa lui Horațiu Gal nu a mai găsit atât de ușor drumul către gol, iar prahovenii, ajutați de paradele lui Szopka, s-au apropiat până la două goluri de adversari, prima oară cu zece minute înainte de final. Potaissa a gestionat bine însă avantajul, Grigoriev cu patru goluri fiind decisiv, iar ardelenii pleacă cu toate punctele de la Ploiești, ajungând până pe locul opt al clasamentului. De partea cealaltă, CSM Ploiești rămâne fără punct și au în față o deplasare dificilă, la Baia Mare.

Dragoș Dobrescu, antrenor CSM Ploiești: „Greșelile noastre ne-au costat foarte mult. Toată lumea se așteaptă după un an de ligă secundă să avem doar victorii. Nu este ușor, trebuie să avem răbdare cu jucătorii pe care îi avem, nu neapărat cu mine. Am jucat aproape cu cele mai bune echipe, cele de play-off. Încercăm la fiecare meci să dăm totul și să vină și soarele pe strada noastră. N-am ajuns să facem un meci perfect, dar cu echipele bune trebuie să jucăm perfect pentru a obține toate cele trei puncte. Suntem încă la început de drum, o echipă nouă. Noi continuăm să muncim, ne vedem de handbal și vedem ce se va întâmpla.”

Flaviu Sâsâeac, președinte Potaissa Turda: „S-a continuat în prima repriză de astăzi atitudinea din meciul cu Târgu Jiu. Odată ce credem că suntem câștigători fără să facem mari eforturi se văd rezultatele nefaste, cum am văzut în repriza a doua, când rezultatul a fost periclitat în câteva momente. Atitudinea a lăsat de dorit în repriza a doua și sper că va fi o învățătură de minte, sper ca aceste lucruri să le eliminăm, pentru că în felul acesta s-ar putea să avem surprize neplăcute pe viitor. E un pas bun către ceea ce trebuie, am irosit puncte importante acasă cu Călărașiul, ne-am făcut moralul prost pentru meciul cu Timișoara. Declicul poate veni în urma unui al doilea meci bun, în maniera celui cu Târgu Jiu, acasă cu Reșița.”

CSM Ploiești-Potaissa Turda 28-30 (11-18)
CSM Ploiești: Antonaru, Szopka (portari), Dragnea 6 goluri, Khaled 4, Botezatu 3, Rasic 3, Capotă 3, Stăncioiu 2, Tărîță 2, Telepnev 2, Turcu 1, A. Farcaș 1, Mihoci 1, R. Farcaș
Potaissa Turda: Pallag, Varo (portari), Bondar 7 goluri, Savic 7, Grigoriev 7, Adomnicăi 3, Lazăr 3, Suciu 2, Cîntec 1, Rotaru, Niazhura, Amihăesi
Aruncări de la 7m: 5/4, respectiv 3/3
Eliminări: 2 x 2 min., respectiv 4 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY