Poli Timișoara se impune pentru prima dată „afară”

0
1111

poli 14-15După trei înfrângeri consecutive, Poli Timișoara a bifat primul succes pe teren străin al sezonului. Alb-violeții au câștigat la Tg. Jiu, 31-28 cu Energia, o formație lipsită însă de aportul lui Dinescu și Apolzan.

Revenirea lui Sifre Flores n-a fost suficientă pentru ca Energia să obțină un succes în fața lui Poli Timișoara. În ciuda unui lot restrâns, gorjenii s-au ținut scai de bănățeni, care s-au desprins pe tabelă abia în finalul meciului. De la 23-23, Poli s-a desprins la 26-23, în inferioritate numerică, iar avantajul obținut a fost gestionat bine de către elevii lui Constantin Ștefan. 31-28 și Poli bifează primul succes în deplasare, în timp ce gorjenii rămân penultimii, mult sub așteptări.

Liviu Andrieş, antrenor principal Energia Târgu-Jiu: ”Sunt foarte nervos că nu ne-a ieşit jocul. Nu cred că este vorba de un blocaj. Este vorba de calitatea individuală a fiecăruia dintre jucători. Degeaba am pus 16 jucători pe bancă, dacă până la urmă nu am putut să-i folosesc pe posturile deficitare la nivel de inter stâng sau în centru. Efectiv nu am avut pe cine să folosesc. Din păcate Dinescu s-a accidentat joi seara la finalul antrenamentului. Extremele şi-au făcut cât de cât treaba, dar să joci doar cu două extreme este foarte dificil în handbalul actual. Obiectivul este pus în pericol. Cu două înfrângeri acasă, cu Vaslui şi Timişoara, şi fără puncte din deplasare este clar că obiectivul în acest an este foarte greu de obţinut. Chiar dacă mai sunt multe meciuri, dar ţinând cont de rezultatele pe care le avem şi ceea ce arătăm în teren, cred că da, trebuie să ne gândim şi la evitarea retrogradării.”

Constantin Ştefan, antrenor Poli Timişoara: ”Sunt bucuros că am reuşit să câştigăm astăzi. După două înfrângeri consecutive la un gol, la Vaslui şi acasă cu Odorhei, am fost foarte motivaţi să luăm cele trei puncte, pentru a sta cât mai aproape de plutonul fruntaş al clasamentului. Cred că am avut o bancă mai lungă decât Energia şi cred că am reuşit să marcăm goluri uşoare din combinaţii bine lucrate. Meciul de astăzi era foarte important pentru noi din acest punct de vedere. Ştiu că şi pentru colegul meu Liviu era foarte important acest meci, iar noi ştiam că avem un meci greu aici la Tg-Jiu. Cred că astăzi am dovedit că avem maturitate în joc. Avem o echipă care poate spera să intre în play-off acestui campionat, care este unul foarte puternic. Această victorie de ne dă o gură de oxigen, pentru că etapa viitoare ne aşteaptă un meci foarte important cu Steaua. Vreau să îmi felicit jucătorii pentru că au luptat până în minutul 60 cu o determinare pe care o aştept de la ei în fiecare meci.”

Energia Pandurii Tg. Jiu-Poli Timișoara 28-31 (16-17)
Energia: Acatrinei 9 goluri, Kekezovic 7, Sifre 6, Halasz 3, Giotoiu 2, Stankevicius 1
Poli: Grigoraș 7 goluri, Chikovani 5, Kaftin 5, Ciubotariu 4, Păiuș 3, Leordean 3, Irimescu 3, Fenici 1

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY