Poli a dat lovitura la Constanța !

0
1272

hcm constanta-poli 14-15Învinși duminică pe teren propriu de Steaua, Poli a avut în această seară o prestație total diferită la Constanța. Alb-violeții s-au impus pe terenul campioanei, 28-24, după o repriză secundă de senzație din partea elevilor lui Constantin Ștefan.

Poli Timișoara a dat lovitura joi seară, pe terenul campioanei României, HCM Constanța, obținând o victorie prețioasă, care o urcă pe locul al șaptelea. Prima repriză a fost controlată de campioni, diferența făcându-se în special de paradele lui Stănescu în fața lui Kaftin, Halcă și Timofte, de la șapte metri. HCM a condus după primele 30 de minute cu 13-9, însă a făcut o repriză secundă extrem de slabă.

Toma a dus scorul la 14-9 în debutul actului secund, dar a urmat o perioadă neagră pentru campioni, taxată de Poli în totalitate. Irimescu a restabilit egalitatea la 14 în minutul 37, iar patru minute mai târziu Chikovani ducea scorul la un nesperat 17-14. HCM s-a apropiat în ultimele zece minute la un singur gol de oaspeți, 19-20 și 20-21, dar jocul slab al campionilor a continuat și Poli a refăcut diferența de trei goluri. Elevii lui Constantin Ștefan nu s-au pierdut cu firea în finalul meciului și au conservat avantajul, obținând o victorie nesperată, dar care poate fi decisivă în încercarea ocupării unui loc cât mai bun în play-off, în timp ce constănțenii pierd pentru prima oară pe teren propriu după șapte ani.

Constantin Ștefan, antrenor Poli Timișoara: „Este o victorie foarte mare pentru Poli, care a arătat adevărata valoare pe care o are, după un meci disputat duminică în care nu am câștigat pe teren propriu. Vreau să felicit întreaga echipă pentru mobilizare și pentru cât de repede a trecut peste eșecul usturător cu Steaua. Au dat dovadă de caracter, am făcut un meci bun din punct de vedere tactic, tot meritul este al jucătorilor. E o bucurie că am învins la Constanța, care nu mai pierduse, am impresia, de mai bine de șapte ani acasă. Această victorie ne va da moral, dar mai avem mult de muncă. Omogenitatea lotului nu este la un nivel ridicat, avem jucători de valoare, dar care trebuie să joace în echipă.”

HCM Constanța-Poli Timișoara 24-28 (13-9)
HCM Constanța: Cutura 7 goluri, Humet 5, Toma 5, Cristescu 3, Angelovski 2, Șomlea 1, Buricea 1
Poli Timișoara: Chikovani 8 goluri, Grigoraș 7, Halcă 4, Timofte 3, Fenici 2, Irimescu 1, Păiuș 1, Kaftin 1
Aruncări de la 7m: 3/3, respectiv 5/1
Eliminări: Toma, Angelovski (2), Cristescu (2), respectiv Timofte, Irimescu, Ciubotariu, Kaftin, Halcă

sursă foto: cugetliber.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY