Ploieștiul trece cu bine de primul meci dificil

0
1168

ploiesti-braila 15-16Handbalistele de la CSM Ploieşti au punctaj maxim după două etape, victoria de sâmbătă, de la Rapid, fiind dublată astăzi de un succes la limită obţinut în faţa mult mai redutabilei HC Dunărea Brăila. Elevele lui Neven Hrupec s-au impus cu 26-25 (14-13), la capătul unei partide pe care au controlat-o în marea majoritate a timpului, doar unele momente de relaxare făcând ca adversarele să revină ameninţător spre final şi să le dea ceva emoţii celor circa 800 de spectatori care aşteptau victoria favoritelor.

Meciul a început bine pentru CSM Ploieşti, chiar dacă vizitatoarele au fost cele care au deschis scorul, prin Apetrei. Dmitrovic şi Tivadar au făcut rapid 2-1, apoi scorul a crescut până la 6-2 (minutul 10), „vinovată” fiind şi Tatalovic, care a adunat „la foc automat” trei intervenţii salvatoare. Totul a mers perfect până la 9-5 (minutul 14), după care au urmat trei goluri brăilene şi scorul s-a strâns. Tivadar şi Tudor au făcut 11-8 (20), diferenţa s-a păstrat în următoarele minute, dar, după 13-10, profitând şi de o eliminare a Irynei Shutska Burtea, oaspetele au venit din nou la un gol: 13-12. Farcău a făcut 14-12, Elena Şerban a parat o lovitură de la „7 metri” a Alinei Horjea, dar tot experimentata jucătoare a Brăilei a marcat ultimul gol al primei părţi: 14-13.

Repriza secundă a fost un joc al nervilor, provocat de insistenţa cu care trupa lui Costică Buceschi a stat aproape de CSM Ploieşti, diferenţa de pe tabelă nedepăşind în vreun moment două goluri. A fost 15-13, 18-16, 20-18 şi 21-19 pentru prahovence, Dmitrovic fiind „locomotiva” echipei în faza de atac, dar Dunărea a stat mereu aproape şi chiar a reuşit, ajutată şi de câteva intervenţii de-a dreptul miraculoase ale Gabrielei Dobre, să preia pentru a doua oară conducerea pe tabelă, după acel 0-1 din primul minut de joc. De la 21-19, Brot, Ada Moldovan şi Czeczi au reuşit trei goluri consecutive pentru Brăila şi tabela indica 21-22 cu 14 minute înainte de final. Dmitrovic a egalat din „7 metri”, Şerban a apărat la Czeczi, iar Tudor a pus lucrurile în ordine la faza următoare: 23-22. Dunărea a mai egalat o dată, prin Czeczi (23-23, minutul 50), dar Tudor, după cel mai frumos gol al meciului, marcat în urma unei „aeriene” cu Dmitrovic, şi Tivadar au desprins Ploieştiul la 25-23, cele două reuşite încadrând o nouă paradă a Elenei Şerban, la Tiron. Ultimele două minute au fost dramatice: Tiron a făcut 25-24, Dobre a apărat în aceeaşi fază la Tudor şi Preda, apoi, la cealaltă poartă, Czeczi a tras în bară. Cu două minute înainte de final, Neven Hrupec a cerut time-out pentru a organiza atacul ce putea decide meciul, iar Dmitrovic a finalizat perfect, cu un şut de la distanţă, pentru 26-24. Brăila n-a mai reuşit decât să înscrie golul ce a fixat tabela la 26-25, cu două secunde înainte de final, aşa că punctele au rămas la Ploieşti, iar CSM-ul este, după două etape, într-o companie selectă în fruntea clasamentului, punctaj maxim având favoritele HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti, dar şi Unirea Slobozia, care a jucat cu două nou-promovate.

CSM Ploieşti – HC Dunărea Brăila 26-25 (14-13)

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 800.

CSM Ploieşti: Tatalovic (9 intervenţii) – C. Preda, Dmitrovic (9 goluri, 2 din „7 metri”), Tivadar (4, 2 din „7 metri”), Shutska Burtea (2), N. Tudor (6), Farcău (4). Au mai jucat: E. Şerban (6 intervenţii) – I. Dinu, Vasilescu, Bozovic (1), M. Gavrilă, Chiricuţă. Antrenor: Neven Hrupec.

HC Dunărea: G. Dobre – Pîrvuţ Udriştoiu (4 goluri), Moldovan (4), Horjea (4, 1 din „7 metri”), Apetrei (1), Tiron (6, 1 din „7 metri”), Czeczi (2). Au mai evoluat: L. Stan – Irimia Crap, Marchidanu, Axinte (3), Brot. Antrenor: Costică Buceschi.

Arbitri: Alexandru Blaş şi Marius Gherghişor (Bucureşti).
Observator FRH: Gheorghe Bejinariu (Argeş).

Statisticile partidei
Lovituri „7 metri”: 4/0 ratate – 3/1 ratată.
Eliminări „2 minute”: 5 (Shutska Burtea, C. Preda, I. Dinu – 2, N. Tudor) – 2 (Irimia Crap, Moldovan).

sursă: Daniel Cosarek – www.csmploiesti.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY