Ploieștiul învinge fără să convingă

0
1127

ploiesti-valcea 15-16CSM Ploiești a trecut rapid peste înfrângerea de la Zalău și s-a impus pe teren propriu în fața lui HCM Rm. Vâlcea, 32-28 (17-12), după un meci controlat de la cap la coadă. Prahovencele n-au făcut însă un meci foarte bun și a câștigat acest meci deoarece a greșit mai puțin.

Cu excepția startului partidei, Ploieștiul s-a aflat în avantaj în permanență pe tabelă. Fetele lui Neven Hrupec au început de la 1-3 meciul cu Vâlcea, însă au întors rezultatul în doar trei minute și jocul a curs într-un singur sens din acel moment. Primul sfert de oră i-a aparținut Marinei Dmitrovic, care a punctat de șase ori, dar care a văzut cartonașul roșu după ce a lovit-o în față pe Lia Sîntămărean, de la aruncare de la șapte metri, în minutul 17. De la 10-9, gazdele au punctat de patru ori consecutiv, iar până la pauză diferența s-a menținut și a fost majorată imediat de la reluare: 19-12.

Ploieștiul s-a relaxat însă prematur și asta o putea costa. Sîntămărean și-a intrat tot mai serios în rol, iar Campa își readucea echipa în joc, cu nouă minute înainte de final: 26-25. Diferența de un gol a rezistat doar câteva secunde, deoarece Tudor a marcat, iar la acest scor Farcău a înscris pe contraatac și a scos și o eliminare la Ani-Senocico, moment în care partida s-a rupt definitiv. Oaspetele n-au mai avut puterea de a mai reveni încă o dată, iar CSM Ploiești bifează toate punctele și revine pe podium. Pentru Tivadar și compania urmează o deplasare dificilă, la Brașov, în timp ce Vâlcea se află în fața unui meci important, pe teren propriu, în fața Sloboziei.

Mihaela Tivadar, jucătoare CSM Ploiești: „A fost un meci greu pentru că ni l-am făcut noi greu. Ne-am distanțat, dar după care ni s-a pus ceața, am făcut foarte multe greșeli. Eu mă bucur că am luat toate cele trei puncte, sunt foarte importante și pentru moralul nostru și pentru clasament. Mă simt foarte bine la Ploiești, m-am integrat repede, n-am nicio problemă. Încercăm să ne batem la fiecare meci, sperăm să fim sănătoase și să iasă bine la final de sezon. Regretăm meciul de la Zalău, poate dacă ne trezeam mai devreme altul era scorul. Am făcut tot ce am putut acolo.”

Neven Hrupec, antrenor CSM Ploiești: „Nu sunt mulțumit de jocul de astăzi. Am făcut foarte multe greșeli, dacă vrei să joci la un nivel înalt nu ai voie să faci asta. Am avut probleme pentru că am rămas fără cea mai bună jucătoare a noastră, Marina Dmitrovic, și asta a creat confuzie în atac, dar nici portarii nu au fost la un nivel bun. Trebuie să reparăm aceste lucruri dacă vrem să câștigăm și alte meciuri. Arbitri sunt foarte buni, îi știu de multă vreme, au văzut că portarul a fost lovit în față, deci este justificat cartonașul roșu. Ne așteaptă un meci foarte greu la Brașov, dacă vrem un rezultat bun trebuie să reparăm aceste greșeli. Am făcut multe greșeli în atac. Am pierdut doar un meci, la Zalău, dar dacă vrei să fii în primele 5, trebuie să câștigi în deplasare.”

Constantin Ștefan, antrenor HCM Rm. Vâlcea: „Consider că în repriza a doua ne-am ridicat la nivelul echipei din Ploiești. Astăzi am simțit pe propria piele că este o echipă solidă, cu jucătoare de valoare, care își dorește să obțină un loc cât mai fruntaș. Încă suferim la determinarea din apărare, am avut câteva ocazii pe care ni le-am creat și nu le-am fructificat, dar trebuie să ținem cont că avem și două jucătoare importante accidentate și se simte lipsa lor. Am avut un început foarte greu, în primele patru etape am câștigat doar meciul cu Craiova. Ne așteaptă un meci foarte important sâmbătă, trebuie să trecem peste această înfrângere și să ne prezentăm într-o formă sportivă optimă.” 

CSM Ploiești-HCM Rm. Vâlcea 32-28 (17-12)
CSM Ploiești: Șerban, Tatalovic (portari), Farcău 8 goluri, Dmitrovic 6, Shutska 4, Bozovic 3, Preda 3, Tudor 3, Vasilescu 2, Tivadar 2, Gavrilă 1, Dinu, Chiricuță
HCM Rm. Vâlcea: Băbeanu, Sîntămărean, Vălean (portari), Simion 7 goluri, Adespii-Molnar 5, Ani-Senocico 5, Campa 4, Ilina 3, Stoicănescu 2, Manea-Bădiță 1, Cherăscu 1, Craiu, Manda
Aruncări de la 7m: 6/4, respectiv 1/1
Eliminări: 5 x 2 min., respectiv 4 x 2 min.
Cartonaș roșu: Dmitrovic

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY