Pentru prima oară de la promovare, Vasluiul leagă două victorii

0
4435

adrian petrea-vaslui 15-16În premieră de la revenirea pe prima scenă, HC Vaslui a legat două succese. Echipa lui Sandu Iacob și-a luat totodată revanșa în fața Turzii, echipă care a trimis-o în play-out în ultima etapă a sezonului trecut și i-a suflat locul 8.

Deși s-a confruntat cu mai multe probleme de efectiv în această săptămână, Vasluiul a făcut un meci foarte bun în fața propriilor fani, în duelul cu Potaissa Turda. Începutul a fost însă favorabil oaspeților, care s-au desprins rapid la 4-1 pe tabelă, iar diferența s-a menținut până în minutul 19, 10-7. Din acel moment moldovenii au început să joace din ce în ce mai bine și, ajutați de paradele lui Stănescu, au egalat la 10 în minutul 23. Hrimiuc a adus echipa gazdă în avantaj pentru prima oară cu două minute înainte de încheierea primei părți, 12-11, și tot el a stabilit și scorul pauzei: 13-11.

La reluare a fost o singură echipă pe teren. Turdenii au fost de nerecunoscut, iar Gabi Bujor și colegii săi s-au desprins treptat pe tabelă. Soarta partidei a fost rezolvată încă de la jumătatea actului secund, atunci când Vasluiul s-a distanțat la 22-13, în timp Moldovanu stabilea o diferență la care nici cel mai optimist fan al moldovenilor nu s-ar fi așteptat înaintea meciului, de 11 goluri, în minutul 54: 30-19. S-a terminat în cele din urmă 32-23, ceea ce reprezintă trei puncte mari pentru Vaslui, deoarece rămâne în cursa pentru un loc în primele opt.

Ciprian Iftene a debutat pentru vasluieni

În finalul partidei de astăzi, Sandu Iacob i-a oferit trei minute și lui Ciprian Iftene, un portar în vârstă de 19 ani. Acesta și-a trecut în cont trei parade.

HC Vaslui-Potaissa Turda 32-23 (13-11)
HC Vaslui: Pralea, Stănescu, Iftene (portari), G. Bujor 8 goluri, Roșu 7, Moldovanu 7, Hrimiuc 6, M. Bujor 3, Cotinghiu 1, Pasere, Sandu, Anton, Barac
Potaissa Turda: Pallag, Varo, Coman (portari), Pavel 5 goluri, Adomnicăi 4, Amihăesi 4, Thalmaier 2, Lazăr 2, Cîntec 1, Rotaru 1, Suciu 1, Laslo 1, Ștef 1, Grigoriev 1, Niazhura
Aruncări de la 7m: 3/2, respectiv 4/4
Eliminări: M. Bujor (2), Cotinghiu, Hrimiuc, Anton, respectiv Pavel, Adomnicăi (2), Ștef, Amihăesi, Grigoriev

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY