Pas important făcut de Turda spre locul patru

0
1526

Duminică seară la Reșița a avut loc disputa dintre HC Adrian Petrea și Potaissa Turda, două formații aflate în luptă directă pentru ocuparea locului patru la finalul sezonului. Oaspeții au câștigat cu 32-29.

Reșițenii nu au mai avut același suflu ca și în partida cu Energia, iar acest lucru s-a dovedit a fi decisiv chiar și în fața unei formații cu destule probleme de lot și care l-a pierdut și pe Savic în minutul 44, trimis în tribună pentru cea de a treia eliminare. Gazdele au condus cu 7-5 după 11 minute, însă au cedat terenul în fața unei formații ajutată de pradele portarilor. Turda a trecut la conducere pe final de repriză grație unor contraatacuri și a intrat la cabine cu un avantaj de trei goluri, 18-15.

La reluare reșițenii au început bine, au revenit în avantaj 19-18, și s-a mers cap la cap până în ultimul sfert de oră. La 22-22 Savic a primit a treia eliminare, însă chiar și așa Turda a fost formația mai bună în momentele importante. Elevii lui Horațiu Gal au făcut diferența la finalizare și s-au impus cu 32-29 la capătul celor 60 de minute, un succes cu care urcă pe poziția a patra a clasamentului Ligii Naționale.

Declarații la final, potrivit expressdebanat.ro:

Adi Petrea, antrenor HC Adrian Petrea: „Felicit echipa din Turda pentru victorie. Legat de echipa noastră, s-a întâmplat exact așa cum mă așteptam. După un meci bun făcut joi cu Târgu Jiu, astăzi în teren a fost cu totul altă echipă. N-a mai fost acea determinare care ne-a adus victoria cu Târgu Jiu, n-a mai fost acea ambiție și, poate pe fondul oboselii și pe fondul ratărilor pe care le-am avut, n-am mai avut puterea să revenim în joc. Mulțumesc publicului prezent la Sala Polivalentă, un public vulcanic, ne pare rău că nu le-am putut oferi fanilor o victorie și în această seară.“

Horațiu Gal, antrenor Potaissa Turda: „Știam că va fi un meci echilibrat, mai ales că avea o importanță majoră prin prisma clasamentului. A fost un meci nebun, ca acest campionat, care este deschis la orice rezultat. Niciun meci nu este câștigat clar înainte de a se juca pe teren. Ne-am așteptat ca Reșița să ne dea o replică foarte-foarte bună. Am avut și avem în continuare câteva probleme de lot, cu câțiva accidentați, dar băieții s-au mobilizat exemplar și au respectat indicațiile tactice. Probabil că am prins și noi astăzi o zi mai bună, fiindcă jocul Reșiței pe parcursul întregului sezon a fost unul de excepție, a fost surpriza campionatului și s-a bătut de la egal la egal cu toate echipele mari. Avem exemplu ultimul meci de Cupă, de la București, în care din păcate au pierdut la 7 metri.“

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
CSM Reșița1529
AHC Potaissa Turda1832

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY