Odorheiul termină turul campionatului pe locul secund

0
1150

odorhei-turda 13-14Miercuri s-au aflat față în față două din reprezentantele României în cupele europene, HC Odorhei și Potaissa Turda. A ieșit un meci frumos, controlat de gazde în totalitate, dar aprins pe final, când turdenii s-au apropiat amenințător pe tabelă.

Ambele formații veneau după meciuri în cupele europene, dar cu stări diferite. Odorheiul s-a pregătit în liniște pentru acest meci în compania amatorilor de la Cambridge, în timp ce Turda a venit din Croația după un meci pe care trebuie să-l uite repede. Gazdele au fost în permanență la conducere și au avut un avantaj de patru goluri după 12 minute (8-4), dar s-au lovit de un inspirat Szopka și diferența s-a micșorat până la un gol, 13-12. Talas a înscris după cinci minute de secetă pentru Odorhei, iar la pauză diferența a rămas de două goluri, după ce Lazăr a lovit bara la ultima fază.

Odorheiul a început mai bine și partea a doua a meciului și Mihalcea stabilea cea mai mare diferență a meciului în minutul 42, de șase lungimi, 21-15. Potaissa nu a cedat lupta și a revenit în meci, profitând de câteva momente de relaxare ale elevilor lui Vlad Caba, iar finalul s-a transformat în unul incendiar. Tot Mihalcea,cel mai bun marcator echipei sale, puncta pentru 27-23 cu două minute și jumătate înainte de final, dar eliminările lui Ramba și Onyejekwe au băgat Potaissa înapoi în meci. Oaspeții s-au apropiat la un singur gol, 27-26, dar Kuzmanoski, uitat singur pe semicerc, a încheiat conturile. În urma acestui succes, HC Odorhei a terminat prima parte a sezonului pe locul al doilea, în timp ce adversarii de astăzi sunt mult sub așteptări, pe un dezamăgitor loc 10.

HC Odorhei-Potaissa Turda 28-26 (15-13)
HC Odorhei: Szabo, Tevzadze (portari), Mihalcea 8 goluri, Kuzmanoski 7, Rusia 3, Talas 3, Majnov 3, Sipos 1, L. Orban 1, Onyejekwe 1, Ramba 1, Komporaly
Potaissa Turda: Szopka, Varo (portari), Lazăr 10 goluri (1 din 7m), Adomnicăi 4, Cîntec 3, Marian 3 (1 din 7m), Dediu 3, Liberț 1, Cîmpan 1, Ignat 1, Rogoz, Alisie,  Savic
Aruncări de la 7m: 1/0, respectiv 2/2
Eliminări: Onyejekwe, Ramba, respectiv Savic (2)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY