Odorheiul debutează cu dreptul, pe un teren dificil

0
1863

Așa cum era de anticipat, HC Adrian Petrea și HC Odorhei au oferit un meci palpitant, al cărui deznodământ s-a amânat până pe final. Oaspeții și-au trecut în cont victoria, 26-25, după un sfârșit de meci tensionat.

Neînvinsă la Reșița din 2011, indiferent de titulatura echipei gazdă, Odorheiul s-a impus încă o dată pe un teren considerat foarte dificil. A fost un meci palpitant, în care oaspeții nu au contat în primul sfert de oră, însă după și-au ridicat nivelul și au fost mai aproape de valoarea adevărată.

Reșițenii au condus cu 7-2 după zece minute, însă au pierdut din turație odată cu trecerea timpului și s-au văzut conduși în finalul reprizei, când Ghiță a înscris pentru 13-14. Cel care avea să stabilească scorul pauzei a fost Rohozneanu, iar la reluare Trifkovic, al doilea cel mai bun jucător al gazdelor din dispută, readucea Reșița la conducere. Tot sârbul din inter dreapta al lui Adi Petrea a făcut 18-16 în minutul 37, dar HC Odorhei a avut nevoie de doar două minute să treacă la conducere și să nu o mai cedeze până la final. Mai mult, Ojleski a dus scorul la 25-22 și 26-23 în favoarea echipei sale, dar bănățenii puteau obține totuși un punct în final. Profitând de o situație de șase contra trei, HC Adrian Petrea s-a apropiat la 26-25, scor la care Jokanovic a apărat o aruncare de la șapte metri executată de Vaidasigan, cel mai bun marcator al gazdelor din acest meci! Reșița a mai avut o șansă, chiar a reușit să înscrie, însă golul nu a fost validat, fiind marcat după ce sirena ce indică sfârșitul întâlnirii sunase.

Declarații la final, conform expressdebanat.ro:

Adi Petrea, antrenor HC Adrian Petrea: „Acestea sunt meciurile frumoase, pentru că dacă ar fi meciuri în care s-ar ști de la început câștigătoarea, probabil că nici publicul n-ar fi prins în euforia jocului și atunci n-ar mai fi atât dinamism în handbal. Astea sunt jocurile cele mai frumoase. Vreau să-mi felicit băieții, chiar dacă am pierdut meciul. Dar am câștigat pe partea de colectiv, de determinare, exact ce s-a întâmplat la începutul meciului. Ca să învingi o echipă experimentată ca a Odorheiului, referindu-mă aici la valoarea individuală a jucătorilor, trebuie să-i depășești cu o determinare și o dorință mai mare decât a lor. Băieții s-au comportat foarte bine, îi felicit. Am pierdut astăzi, sperăm ca după acest meci să analizăm, să tragem concluziile, să nu mai greșim în situațiile care ne-au dus să pierdem meciul. Băieții erau totuși bucuroși că au făcut un joc bun. Într-adevăr, ne-a lipsit șansa, am avut câteva ratări în momente-cheie, în care puteam să decidem soarta meciului, dar dacă nu am câștigat cele trei puncte, eu zic că am câștigat mai mult pe altă latură. Îi felicit pe cei de la Odorheiu Secuiesc, o echipă de tradiție, care joacă în cupele europene, le doresc multă baftă și sper să ne întâlnim în play-off-ul campionatului”,  

Vlad Caba, antrenor HC Odorhei: „Un meci care să se decidă în ultima secundă e tot ce poate fi mai palpitant. Din păcate pentru gazde a fost cu mai puțin noroc, pentru noi a fost un final mai fericit. Deși e o declarație formală, dar într-adevăr merită felicitată echipa din Reșița, pentru că așa ca întotdeauna este o echipă ambițioasă, harnică și bine organizată, care poate pune probleme oricărui adversar care va veni aici. Campionatul este lung, cred că lucrurile se decid ca în ultimii ani de-abia în play-off. Aceste lupte sunt imprtante, sunt interesante, dar jocurile se vor face abia în primăvară. Așa că vom lupta în continuare, ne vom mai întâlni și sperăm să ne întâlnim ca și anul trecut în play-off. Felicitări pentru jocul pe care l-ați făcut și în aceeași măsură trebuie să-mi felicit și echipa mea, care a debutat cu o victorie. Noi vrem să luăm o medalie și să obținem un loc de cupă europeană. Probabil că prezența în Cupa EHF e cea mai potrivită pentru actualul nostru buget și actuala formulă de echipă.”

sursă foto: expressdebanat.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY