O rază de speranță! Tricolorele înving Muntenegru și păstrează șanse la calificare!

0
10283

După două partide foarte slabe, România a câștigat în această seară disputa cu Muntenegru, scor 25-21 (11-9), și rămâne cu șanse de calificare în sferturi. Tricolorele au avut o altă atitudine ca până acum, iar Paula Ungureanu și Cristina Neagu au făcut un meci mare.

Din 2010, de la Campionatul European, România nu învinsese Muntenegrul. În această seară, tricolorele au fost superioare adversarelor, care n-au arătat aceeași față ca în anii precedenți, chiar dacă Bojana Popovic a încercat să dea o mână de ajutor, revenită pe teren prima oară după Olimpiada din 2012.

Chiar și cu o altă abordare, fetele antrenate de Tomas Ryde și Costică Buceschi au ratat multe situații favorabile în primele 30 de minute ale întâlnirii, dar au fost salvate de Paula Ungureanu, care confirmase și în primele două partide. România a avut un final de repriză mai bun, în care a marcat de trei ori consecutiv, de două ori prin Geiger și o dată prin Neagu, și a intrat la cabine cu 11-9. Tricolorele au avut șansa de a rupe echilibrul rapid în debutul părții a doua, când la același scor de la pauză au beneficiat de o aruncare de la șapte metri și o superioritate numerică, însă Buceschi a irosit-o, iar Katarina Bulatovic a dat replica. Totuși, România a rămas stăpână pe situație, nu a cedat inițiativa, lucru concretizat pe tabela de scor. Ungureanu și-a continuat recitalul, a avut câteva intervenții importante în final de meci, iar fetele noastre se impun cu 25-21 și au nevoie de încă trei puncte din cele două meciuri rămase pentru a spera la calificarea în sferturi.

România-Muntenegru 25-21 (11-9)
România: Munteanu (0/1), Ungureanu (15/35) (portari), Neagu (10/15), Chiper (4/4), Manea (4/5), Ardean-Elisei (3/5), Geiger (2/4), Buceschi (2/5), Vizitiu (0/1), Brădeanu (0/3), Szucs, Perianu, Hotea, Chintoan
Muntenegru: Rajcic (9/33), Barjaktarovic (0/1) (portari), K. Bulatovic (9/16), Mehmedovic (4/8), Petrovic (3/4), Raicevic (2/8), Lazovic (1/1), Radicevic (1/2), Popovic (1/4), A. Bulatovic (0/1), Jaukovic (0/2), Klikovac, Ramusovic, Pavicevic

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY