Norvegia-Spania, finala Campionatului European

0
1349

spania in finalaIeri au avut loc cele două semifinale ale Campionatului European de handbal feminin, în care Norvegia și Muntenegru plecau cu prima șansă în fața Suediei și Spaniei. Ibericele au furnizat însă surpriza și au trecut de campioana en-titre, 19-18, după un meci controlat în totalitate.

Prima semifinală le-a pus față în față pe Muntenegru și Spania, două formații care se întâlniseră și la precedentul turneu final continental, când Bulatovic și compania câștigaseră cu 27-23. De data aceasta, Spania a fost cea care a dictat ritmul partidei. Navarro a fost imbatabilă, în timp ce pe faza ofensivă ibericele au fost fără greșeală, iar după primele 30 de minute avantajul era nesperat de mare: 13-8.

Chiar dacă în a doua repriză Spania a avut 16 minute în care nu a înscris, Muntenegru nu s-a putut apropia decât în ultimele minute ale partidei. Radicevic, pivotul de ocazie al echipei, a făcut ca avantajul Spaniei să fie minim cu două minute înainte de final, dar Pinedo, uitată singură pe semicerc, a încheiat definitiv conturile. Tot Radicevic a înscris pentru ultima oară în meci, prea târziu însă pentru Muntenegru.

Muntenegru-Spania 18-19 (8-13)
Muntenegru: Radicevic 6 goluri, K. Bulatovic 4, Petrovic 2, Pavicevic 2, Jovanovic 2, A. Bulatovic 1, Mehmedovic 1
Spania: Pinedo 5 goluri, Mangue 4, Pena 3, Chavez 3, Cabral 2, Fernandez 1, Aguilar 1

Norvegia și-a respectat statutul de favorită în partida cu Suedia, într-un meci pe care l-a dominat cu autoritate. Chiar dacă suedezele au revenit de la 9-3 la 10-9 în prima repriză, n-a fost loc de încă o surpriză la Budapesta. Norvegia s-a desprins treptate în ultimele 20 de minute și bifează a șaptea finală de Campionat European consecutivă.

Norvegia-Suedia 29-25 (13-11)
Norvegia: Loke 6 goluri, Mork 5, Koren 4, Kristiansen 3, Oftedal 3, Herrem 3, Alstad 2, Solberg 2, Riegelhuth 1
Suedia: Gullden 9 goluri, Oden 3, Sand 2, Torstenson 2, Hagman 2, Alm 2, Fogelstrom 1, Roberts 1, Ahlm 1, Helleberg 1, Johansson 1

În meciul pentru locurile 5-6, Franța a trecut de Ungaria cu 26-25 (16-13)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY