Norvegia se află prima oară în lupta pentru medalii, Germania revine în penultimul act după opt ani! Programul semifinalelor CE

0
4463

Ziua de miercuri a fost una fabuloasă, Norvegia, Croația și Germania mergând în penultimul act după meciuri de poveste. Spania completează careul de ași, fiind singura mare favorită care a acces în această fază a competiției.

Norvegia a ajuns pentru prima oară în istorie în semifinalele unui turneu final. Până acum, nordicii au terminat pe locul 6 la Mondialul din 1958 și la Europeanul din 2008 și pot obține pentru a doua oară în istorie calificarea la Jocurile Olimpice! Elevii lui Christian Berge se vor lupta pentru un loc în marea finală cu Germania, formație ajunsă din nou în careul de ași după opt ani de zile. În 2008, nemții terminau pe locul patru, după ce au pierdut ultimele două partide de la Euro în fața Danemarcei (25-26) și Franței (26-36).

Croația a reușit miercuri seară o performanță incredibilă, reușind să treacă de Polonia la o diferență de 14 goluri, în condițiile în care avea nevoie de o victorie la minim 11! Prezența echipei lui Zeljko Babic în penultimul act nu poate fi catalogată însă ca o surpriză, în condițiile în care croații se află pentru a șaptea oară consecutiv în această fază a competiției! Și adversara de vineri, Spania, este a treia oară la rând în semifinale la Euro, dar nu a ajuns niciodată să joace cu trofeul pe masă.

Dintre toate cele patru echipe rămase în competiție, doar Germania a câștgat Campionatul European, în 2004, după o finală cu Slovenia, 30-25.

Programul semifinalelor:
Vineri, ora 19:30 – Norvegia-Germania
Vineri, ora 22:00 – Spania-Croația

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY