Naționala masculină s-a reunit astăzi la București

1
2017

romania-kosovo 14-15Echipa națională de handbal masculin s-a reunit astăzi, la București, în vederea cantonamentului de la Cheile Grădiștei și a turneului din Polonia. Față de lotul convocat inițial, din echipă va face parte și Cristi Ghiță, interul dreapta lui Selestat, care s-a refăcut după accidentarea suferită în luna februarie.

De la reunire au lipsit însă stranierii, care se vor alătura în scurt timp, după ce vor disputa partidele din această săptămână din intrecerile interne, dar și jucătorii Odorheiului, care aseară au disputat meciul din semifinalele Cupei Challenge, cu Benfica, la Lisabona.

Marius Stavrositu, CSM București: „E o convocare bună, acum în mijlocul campionatului, dar nu știu cum era mai bine, să disputăm meciurile din prima fază a play-off-ului acum sau nu. Eu tind să cred pentru noi, cei de la CSM, era mai bine să jucăm acum meciurile cu Constanța, au timp să-și revină din punct de vedere fizic. Nici cu echipa națională n-ai când să te întâlnești, deci trebuia găsită o variantă. Cred că va fi un turneu benefic pentru noi toți, cred că și pentru antrenori, mai ales că avem un nou coleg, pe Sandu Iacob, ne reîntâlnim. Avem așteptări destul de mari din turneul din Polonia, jucăm cu Polonia, sunt o echipă foarte bună, să vedem chiar unde efectiv unde suntem. Meciurile cu echipa națională trebuiesc tratate la 100%, dacă nu mai mult de atât, bănuiesc că Federația a făcut eforturi destul de mari ca noi să mergem la acest turneu. Din punctul meu de vedere, este mult mai bun decât Trofeul Carpați, bănuiesc că aici nu veneau echipe așa puternice. Decât zece meciuri cu echipe slabe, mai bine trei cu echipe puternice, ai mai multe de învățat. Avem de învățat tot timpul, colegii se schimbă tot timpul, e vorba de relațiile dintre noi, ar trebui să fie cât mai solide pentru ca jocul să meargă.”

Aihan Omer, selecționerul echipei naționale: „Este un cantonament de nouă zile de pregătire pentru turneul din Polonia, e un turneu foarte important pentru mine, deoarece este ultimul test înaintea meciurilor cu Italia. Avem trei meciuri, dintre care primul cu Polonia, medaliată cu bronz la Mondialul din Qatar, apoi cu Brazilia și Tunisia. Eu zic că trei meciuri foarte importante de pregătire. Echipa națională este deschisă pentru orice jucător. Momentan, vom merge în Polonia cu acest lot, dar orice jucător care este într-o formă sportivă bună va fi chemat fără probleme la echipa națională. Vom vedea exact unde suntem, am încredere în lotul pe care l-am convocat că vom juca bine și vom face meciuri bune.”

Plecarea în Polonia este programată pe data de 30 aprilie, iar întoarcerea va fi pe 4 mai. Competiția internă se va relua pe 6 mai.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY