Misiune grea pentru Constanța și Timișoara în drumul spre grupele Cupei EHF. CSM București și Turda, capi de serie în Cupa Challenge

0
3629

România va avea în acest sezon, pe lângă Dinamo București, alte patru reprezentante în cupele europene. Constanța și Timișoara vor lua startul în Cupa EHF, iar CSM București și Turda în Cupa Challenge.

Constanța va intra în Cupa EHF în primul tur preliminar, unde va fi cap de serie, iar misiunea nu pare a fi una dificilă. Cei mai important adversar par să fie, la prima vedere, Malmo, echipă le care Constanța a eliminat-o în sezonul trecut, Pfadi Winterthur, Haukar sau West Wien.

În turul al doilea, Poli Timișoara se află în urma capilor de serie, în timp ce Constanța nu se va afla printre ei. În aceste condiții, Poli ar putea întâlni, printre altele, Maccabi Rishon Lezion, echipa care a învins pe Steaua în sezonul trecut, Spartak Moscova, RK Vojvodina sau Besiktas. În schimb, pentru Constanța posibilii adversari sunt mult mai dificili: Gornik Zabrze, Gorenje Velenje, Wacker Thun, SKA Minsk, PAUC Handball, Skjern, Ademar Leon, Csurgoi, Azoty Pulawy sau Benfica. De asemenea, Poli și Constanța pot juca între ele în turul al doilea.

În cazul în care cele două echipe trec de turul al doilea, misiunea pentru un loc în grupele Cupei EHF va fi infernală. Calificate direct în turul al treilea și aflate în urna capilor de serie sunt Magdeburg, Rhein Neckar Lowen, Chambery, Melsungen, HBC Nantes, Silkeborg, Cuenca, Tatabanya, Gwardia Opole, Metalurg, Fuchse Berlin, Nimes, TTH Holstebro, La Rioja, Balatonfuredi și RK Nexe. Poli și Constanța nu vor fi capi de serie.

Tragerea la sorți a primelor două tururi preliminare este programată pe 16 iulie, iar cea pentru turul al treilea pe 15 octombrie. Constanța va debuta în Cupa EHF pe 31 august/1 septembrie și 7/8 septembrie, iar Poli pe 5/6 și 12/13 octombrie.

În Cupa Challenge, lucrurile sunt simple. CSM București și Potaissa Turda sunt primele în clasamentul coeficienților, astfel că drumul lor s-ar putea intersecta doar în finală. În acest an, adversarii mai dificili sunt Madeira, finalista de anul trecut, AEK Atena, Valur, HC Neva Sankt Petersburg, Halden, Alingsas HK, Drammen HK, RK Zeleznicar, Dicken, Bregenz, Maribor Branik, Dynamo-Victor sau Dinamo Pancevo.

CSM București și Potaissa Turda vor intra în competiție în turul al treilea, programat pe 16/17 și 23/24 noiembrie. Adversarii vor fi cunoscuți pe 15 octombrie.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY