Minaur termină neînvinsă duelurile cu Dinamo din acest sezon

0
1091

minaur-dinamo 14-15 cupaDinamo București și HCM Minaur s-au întâlnit pentru a patra oară în acest sezon competițional, iar băimărenii au părăsit și de această dată neînvinși terenul de joc. Cele două formații au terminat la egalitate, 26-26, într-un meci ce putea fi câștigat de ambele formații.

Cele două formații au oferit un joc pe muchie de cuțit, cu multe răsturnări de scor. De la oaspeți a lipsit însă o piesă extrem de importantă, Antonio Pribanic, care va reveni însă până la meciul viitor.

Băimărenii au început mai bine partida din capitală, având 3-0 după doar patru minute, pe fondul unei defensive mai agresive și mai mobile. Treptat însă, Dinamo a început să dejoace defensiva băimărenilor și au echilibrat partida, egalând la 6 pe contraatac, prin Răzvan Răpciugă, și trecând în avantaj la jumătatea reprizei (8-7). Până la pauză, Dinamo s-a desprins chiar și la cinci goluri, 13-8, dar a scăzut ritmul pe finalul reprizei și Minaur s-a putut apropia (16-14).

Unul din momentele importante ale meciului s-a consumat în debutul părții secunde, când Dinamo a avut o dublă superioritate timp de un minut și 50 de secunde. „Câinii” n-au profitat de această situație, scorul fiind 1-1 în această perioadă, iar Minaur, condusă foarte bine de Stegavik din teren, a revenit la conducere în minutul 38 (17-18). Până la final, cele două echipe au alternat momentele în care s-au aflat la conducere, Minaur având chiar și un avantaj de trei goluri (23-26), în minutul 53. Dinamo n-a cedat și a egalat la 26 și a avut o șansă imensă de a câștiga partida, având atacul în superioritate, risipit însă ușor de Ragot. Fotache a aruncat peste poarta la ultimul atac al partidei, iar derby-ul se încheie nedecis 26-26.

Ion Mocanu, antrenor Dinamo București: „Astăzi ne-a lipsit luciditatea. Am avut fluctuații în joc, am început prost, am revenit și ne-am distanțat la cinci goluri, din nou o cădere … Nici eu nu înțeleg ce se întâmplă, te bazezi pe niște jucători și ei nu sunt în meci. Pe final, la scor egal, la om în plus, în loc să facem o combinație tactică … Pe o parte sunt bucuros că nu am pierdut, dar sunt trist pentru că am dat și meciul din Cupă, și meciul de la Călărași, și azi două puncte. Noi le-am pierdut, nu ei le-au câștigat. Am rotit linia de nouă metri, fiecare a avut și bune și rele, mai multe rele decât bune, e greu când nu toți jucătorii sunt pe aceeași lungime de undă. Sperăm în continuare la primul loc, deocamdată ne gândim la următorul meci.”

Viorel Fotache, jucător Minaur Baia Mare: „A fost un meci foarte dificil, au fost orgolii mari, au vrut să-și ia revanșa pentru înfrângerea din Cupă. Per total, eu zic că a fost un rezultat echitabil. Ne-a lipsit puțin norocul pe final, au avut câteva mingi apărate de portarul nostru care au revenit la ei. Campionatul se apropie de final și eu cred că putem termina pe primul loc. Pribanic ne-a lipsit foarte mult astăzi pe atac, se demarcă ceva mai bine pe atac, însă Bușecan a făcut un meci foarte bun în apărare.”

Dinamo București-HCM Minaur Baia Mare 26-26 (16-14)
Dinamo București: Fuică, Irimuș (portari), Mironescu 7 goluri, Chiruț 4, Băluț 4, Ragot 2, Manea 2, Mocanu 2, Vrankovic 2, Răpciugă 1, Șandru 1, Sandrk 1, Diaw, Savenco
HCM Minaur: Pop, Tatai (portari), Stegavik 10 goluri Fotache 3, Eklemovic 3, Bușecan 2, Sadoveac 2, Sabău 2, Bera 2, Grasu 1, Marta 1, Popescu, Mihai
Aruncări de la 7m: 4/2, respectiv 4/2
Eliminări: 5 x 2 min., respectiv 6 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY