Minaur, pas important către primul titlu după 16 ani

0
1127

csmb-minaur playoff masculinHCM Minaur Baia Mare a învins-o pe CSM București cu scorul de 26-24 (15-12), vineri seara, în Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu” din Capitală, în primul meci al finalei Ligii Naționale de handbal masculin.

Minaur a făcut un pas important către al treilea său titlu de campioană a României, primul după 1999.

Băimărenii au început foarte bine meciul, au condus cu 2-0 (min. 3), CSM a egalat, 2-2 (6), după care oaspeții au punctat de șapte ori la rând și s-au desprins la 9-2 (12). Bucureștenii și-au revenit apoi și au înscris cinci goluri consecutive, revenind în meci, 7-9 (17).

Minaur a avut iar o perioadă bună de joc și scorul s-a mărit la 13-7 (23), însă CSM a redus din diferență, avantajul oaspeților fiind de doar trei goluri la pauză, 15-12, în condițiile în care gazdele au irosit și două aruncări de la 7 metri. Portarul maghiar Tatai (Minaur) a fost eliminat două minute în finalul primei reprize pentru faptul că s-a luat la ceartă cu un coechipier.

CSM a continuat perioada bună și după pauză, iar în minutul 37 reușea egalarea, 15-15, iar apoi a preluat conducerea, 17-15 (40). Minaur a avut 12 minute fără gol (29-41). Echipa antrenată de Bozo Rudic și Ovidiu Mihăilă a ajuns avantaj maxim de patru goluri pe tabelă, 21-17 (45), dar a avut un final mai slab, cu doar trei goluri înscrise în ultimul sfert de oră și nouă primite. Omul ultimelor cinci minute a fost spaniolul Malmagro, care a înscris ultimele trei goluri ale vizitatorilor.

Pentru CSM, de la care s-a remarcat mai ales portarul Ionuț Iancu (peste 15 intervenții), au marcat Sasa Marijanac — 6 goluri, Tiberiu Constantinescu — 5, Nicușor Negru — 5, Krsto Milosevic — 4, Adrian Rotaru — 2, Marko Simovic — 1, Marius Novanc — 1.

Pentru Minaur au înscris Marius Sadoveac — 8 goluri, Cristian Malmagro — 5 goluri, Antonio Pribanic — 4, Nikola Eklemovic — 3, Viorel Fotache — 3, Daniel Bera — 2, Alexandru Sabou — 1.

Finala se joacă după sistemul cel mai bun din trei meciuri, următoarele două fiind programate la Baia Mare, pe 26 mai și, eventual, 28 mai.

Duelul dintre CSM București și HCM Baia Mare este egal, după prima manșă, având în vedere că echipa din Capitală a câștigat primul meci din finala feminină (23-22, vineri, tot în Sala Polivalentă), iar HCM s-a impus în finala masculină cu 26-24.

AGERPRES (AS/editor: Mihai Țenea)

Foto: Alex MICSIK / AGERPRES FOTO

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY