Meci dramatic în partea de jos a clasamentului! Ploieștiul obține in-extremis o remiză din disputa cu CSM Focșani

0
1851

Handbaliştii de la CSM Ploieşti nu au reuşit să întrerupă seria rezultatelor negative din ultima vreme nici cu prilejul primeia dintre cele două confruntări de pe teren propriu în care întâlneau ultimele două clasate şi se spera ca victoriile să vină fără mari emoţii. Ce-i drept, totuşi, remiza din această seară, cu CSM Focşani, poate fi considerată o reuşită, în condiţiile în care oaspeţii au condus pe tabela de marcaj începând din minutul 15, iar golul egalizator a venit cu doar două secunde înainte de finalul meciului.

Privită ca o confruntare importantă în condiţiile în care punctele dintre cele două formaţii se vor contabiliza şi în play-out, partida din această seară a început bine pentru elevii lui Ion Nicolae şi Dragoş Dobrescu. Cu goluri puţine, miza punându-şi amprenta, dar cu ploieştenii la conducere până în minutul 15, când oaspeţii au întors de la 4-3, la 4-5. Profitând de atacurile confuze, precipitate, ale adversarilor, focşănenii şi-au luat avânt şi, de la 5-6, au marcat cinci goluri la rând, în ciuda unui time-out cu care Dragoş Dobrescu a încercat, la 5-8, să pună capăt degringoladei din jocul elevilor săi. La 6-11, Szopka a intrat între buturi şi a apărat de două ori în faţa lui Mocanu, contribuind la o uşoară revenire a colegilor săi, până la 8-11, după golurile lui Dediu şi Al. Farcaş (minutul 25). A fost rândul lui Viorel Ciubotaru să solicite timp de odihnă pentru a stopa come-back-ul ploieştean, decizie inspirată în condiţiile în care, până la pauză, fiecare formaţie a mai înscris de câte 3 ori, pentru 11-14.

Repriza secundă a fost o continuă cursă de urmărire încercată de gazde, care păreau să pedaleze în gol, la un moment dat, golurile marcate cu greu fiind anulate de prea numeroarele probleme din defensivă. Până în minutul 55, Focşaniul şi-a menţinut un avans liniştitor, de 2-4 goluri, cu şase minute înainte de final tabela indicând un 21-25 ce părea foarte greu de recuperat. R. Farcaş şi Turcu, ultimul cu două goluri de la „9 metri”, au făcut 24-25, apoi, după o forţare a oaspeţilor, acelaşi Turcu a egalat „la 25” dintr-o aruncare de la „7 metri” ce s-a soldat şi cu eliminare de „2 minute” la Ragea. Mai erau de jucat 2 minute şi 15 secunde.

Oaspeţii au venit în atac şi, în ciuda inferiorităţii, au reuşit să stea fix două minute în jumătatea ploieşteană, timp în care au avut şi un „7 metri” pe care Antonaru l-a apărat în faţa lui Miroiu, dar mingea s-a dus în lateral, în aut. Focşaniul a avut din nou posesia, a lungit atacul până a intrat în „pasiv” şi a reuşit să-l închidă cu gol, Rotaru şutând prin surprindere, din întoarcere, din lovitură de la „9 metri”, direct în vinclu: 25-26.

Mai erau 15 secunde şi Dragoş Dobrescu a solicitat time-out, introducând după reluare şi un al 7-lea jucător de câmp, pe Alexandru Tărâţă, cu tricou de portar. Oaspeţii au făcut rapid două faulturi la „9 metri”, iar, la cel de-al doilea, Cosmin Capotă a şutat prin surprindere, în dreapta lui Marocico, stabilind scorul final, 26-26, cu două secunde înainte să se audă sirena. Cele două echipe şi-au împărţit, aşadar, punctele şi s-ar putea ca remiza obţinută in-extremis să cântărească serios în lupta din play-out, acolo unde cele două formaţii merg împreună.

sursă: csmploiesti.ro

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
CSM Ploiești1126
CSM Focșani1426

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY