Meci de interes maxim în play-out: Energia-Steaua

0
1134

salinas steauaAstăzi, în play-out, se întâlnesc ultimele două clasate în clasamentul Ligii Naționale, Energia Pandurii Tg. Jiu și CSA Steaua Alexandrion București. Cele două formații se află la egalitate de puncte, câte nouă, dar bucureștenii au un meci în plus.

Niciuna din cele două echipe nu concepe alt rezultat decât victoria în acest meci. Liviu Andrieș, antrenorul gazdelor, este conștient de importanța partidei și afirmă că o victorie ar oferi echipei sale un impuls moral pentru partidele viitoare. „Putem s-o numim altă competiţie, am început-o de fapt cu acel insucces la Suceava, în etapa a doua noi am stat. După această perioadă de pauză urmează jocuri din trei în trei zile, jocuri destul de importante. Cred că cel mai important joc este acesta de mâine, meciul cu Steaua. La ora actuală, uitându-ne pe clasament, e clar că este o luptă decisivă între noi şi Steaua pentru acel loc de retrogradare. Din păcate, nu ne convine, nu ne face bine această poziţie în clasament, dar acesta este bilanţul după acest campionat, trebuie să strângem rândurile, pentru că de acum încolo se anunţă meciuri foarte importante, care de fapt duc la menţinerea echipei în prima ligă naţională. Suntem obligaţi să strângem puncte, nu mai avem voie să facem paşi greşiţi, de aceea meciul de mâine seară este un meci foarte important, are o încărcătură aparte pentru că atât noi cât şi Steaua ştim că este un meci foarte important, iar victoria îţi dă alt moral pentru următoarele jocuri, care sunt la fel de importante ca şi acest joc, dar cel mai important este primul meci, cel de mâine, şi de aceea zic că trebuie să facem tot posibilul să câştigăm mâine meciul cu Steaua. Motivarea trebuie să o aibă, pentru că sunt jucători profesionişti, sunt plătiţi pentru a avea motivare, pentru a câştiga şi acest lucru cred că este foarte important pentru ei, pentru că până la urmă trebuie să recunoaştem, din punct de vedere a ceea ce am realizat noi în acest campionat, am fost foarte mult păsuiţi de către conducere şi cred că avem nişte obligaţii atât faţă de conducerea acestei echipei, cât şi faţă de iubitorii handbalului din Târgu-Jiu, am rămas datori faţă de ei, niciodată această echipă nu s-a aflat în această situaţie şi cred că acest lucru cântăreşte foarte mult atât în exprimarea jucătorilor cât şi a întregii echipe. Până la urmă suntem obligaţi moral şi fizic să câştigăm acest joc şi această echipă să rămână în prima ligă.”, a declarat antrenorul gorjenilor pentru site-ul oficial al clubului, csenergia.ro.

Steaua are mare nevoie de victorie în deplasarea de la Tg. Jiu. Ultima în clasament, echipa antrenată de Viorel Mazilu nu-și mai permite pași greșiți în partidele rămase din acest play-out pentru a evita retrogradarea. „Am venit să câștigăm, trei puncte ne-ar ajuta enorm din punct de vedere moral și ne-ar liniști puțin. Am fi trei echipe cu punctaj apropiat. Nu s-ar încheia totul în cazul în care am pierde, dar nu am mai avea voie să facem niciun pas greșit până la final.”, ne-a declarat managerul Stelei, Andrei Cian. În meciul din această seară, pentru Steaua nu vor evolua Didi Hrimiuc și Ionuț Nistor, ambii accidentați.

Meciul dintre Energia Pandurii Tg. Jiu și CSA Steaua Alexandrion București va avea loc astăzi, de la ora 20:15.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY