Marius Szoke vede o clasare pe un loc de cupă europeană: „Se poate, de ce nu?”

0
1705
szoke-johanssonSe află la al cincilea sezon în tricoul „roș-albastru” și crește de la meci la meci. Cu evoluții bune până acum, Marius Szoke este unul din oamenii de bază ai echipei și a avut o contribuție importantă la rezultatele echipei de până acum. Centrul de 23 de ani ne-a vorbit, pe larg, în cadrul unui interviu.

-Marius, au trecut nouă meciuri din acest sezon. Cum vezi acest start? Crezi că se putea obține mai mult? 
-Am avut un start bun de sezon după părerea mea. Cu mai multă atenție, puteam obține cele trei puncte din meciurile cu Baia Mare și Târgu Jiu. Cu Vaslui n-a fost cea mai bună zi a noastră, am avut probleme la finalizare și nici poarta nu a prins. Dar per-total cred că e un început bun.

-La doar 23 de ani ești unul din cei mai vechi componenți ai echipei. Ce înseamnă asta pentru tine?
-Este al cincilea sezon pe care l-am început în tricoul Stelei. Mă simt bine la echipă și îmi doresc să continui aici. Mă bucur că am colegi cu experiență, sunt jucători de la care am ce învăța în continuare.

-Ce simți că s-a schimbat față de trecut? 
-În primul rând mentalitatea. Toată lumea este profesionistă și se gândește doar la victorie. Avem multă ambiție și dăruire. Domnul Mihăilă a adus un plus la capitolul dăruință, acum facem totul de plăcere și asta e foarte important. Personal, sunt mai liniștit și am o altă concepție față de handbal.

-Urmează o serie de patru partide dificile. Ce crezi că puteți obține din acest final de tur? 
-Fiecare meci va fi foarte dificil. Noi abordăm fiecare meci la victorie, dar avem un lot subțire, suntem puțini. Sperăm să nu se acumuleze oboseala și să putem să rezistăm fizic. E foarte trist însă că nu avem suporterii alături de noi, dar sper să vină și să ne susțină pentru avem nevoie de ei.

-La cum a decurs campionatul până acum, se poate obține un loc de cupă europeană? 
-Se poate, de ce nu? E un campionat foarte strâns și cred că am arătat că putem să terminăm în partea de sus a clasamentului. Sunt echipe bune, CSM București, Dinamo, Odorhei, Minaur, dar se poate.

Născut la Sfântu Gheorghe, Marius Szoke a ajuns la CSA Steaua Alexandrion București în vara lui 2011, de la Centrul Național de Excelență de la Sighișoara.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY