Marius Novanc aduce trei puncte CSM-ului

0
3038

novanc csmb-dinamoCSM București a revenit pe prima poziție a clasamentului Ligii Naționale grație succesului din deplasare de la Odorhei, scor 28-27 (15-14). A fost un meci în care oaspeții au condus aproape în permanență pe tabelă, dar în care diferența s-a făcut în final, când Novanc, singur pe semicerc, a marcat ultimul gol al meciului, iar Iancu a apărat aruncarea lui Kuzmanoski, care pătrunsese prin defensiva oaspeților.

Începutul a fost favorabil CSM-ului, care a avut 3-0 după doar trei minute de joc, Stamate și Simovic marcând primele goluri ale întâlnirii. Echilibrul s-a restabilit rapid, Chike cu o „dublă” ducând scorul la 2-3, iar din acel moment și până la final s-a mers cap la cap. Până la pauză Odorheiul a condus o singură dată, 13-12, după reușita lui Markez, în superioritate numerică, după ce Marko Isakovic a văzut o eliminare pentru proteste. Doar că bucureștenii au întors rapid scorul, Milosevic și Humet fiind responsabilii cu golul pe final de repriză, astfel că la cabine s-a intrat cu scorul de 14-15.

Repriza a doua practic un recital al lui Milosevic, care s-a dovedit a fi foarte important pentru echipa lui Sundovski. Sârbul a înscris patru goluri ale oaspeților din actul secund și alte trei goluri pe final de meci, dar soarta meciului s-a decis în ultimele secunde. Odorheiul a stat însă aproape de adversari, deși a evoluat din nou fără jucători importanți, Rusia, Majnov și Mihalcea, iar la 22-22 putea înclina balanța în favoarea ei, dar a ratat două situații clare de gol. Așa s-a ajuns la scorul de 27-27, la care elevii lui Vlad Caba au avut atacul în superioritate, însă au pierdut ușor mingea, iar Bogunovic a fost eliminat și el pentru că a oprit contraatacul oaspeților. S-a jucat cinci la cinci și Novanc, găsit excelent pe semicerc, l-a executat fără probleme pe Szabo, pentru ca în ultimul atac Iancu să fie providențial în fața lui Kuzmanoski. În aceste condiții, bucureștenii pleacă cu toate punctele de la Odorhei și revin pe poziția de lider, pe care o pierduseră în fața lui Dinamo pentru o seară.

HC Odorhei-CSM București 27-28 (14-15)
HC Odorhei: Szabo, Orban (portari), Markez 11 goluri (5 din 7m), Bogunovic 6, Onyejekwe 4, Ojleski 2, Szasz 2, Talas 1, Kuzmanoski 1, Sipos
CSM București: Iancu, Blazevic (portari), Milosevic 8 goluri, Humet 6, Negru 5 (2 din 7m), Simovic 3, Marijanac 2, Stamate 2, Novanc 1, Șomlea 1, Pătru, Militaru
Aruncări de la 7m: 5/5, respectiv 2/2
Eliminări: 6 x 2 min., respectiv 7 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY