Mădălina Zamfirescu, la primul contact cu Debrecen: „E total diferit față de ce e în România!”

0
16974

La 22 de ani, Mădălina Zamfirescu a decis să accepte o nou provocare: un transfer în străinătate, după ce a evoluat în Liga Națională pentru CSM Ploiești, SCM Craiova și HC Dunărea Brăila.

Mădălina Zamfirescu este una din cele trei internaționale ce au decis să meargă în liga maghiară, alături de Denisa Dedu și Gabriela Perianu. Coordonatoarea de joc a ajuns de nouă zile la Debrecen, noua sa formație, a început pregătirea la formația antrenată de Tone Tiselj și se declară încântată de pasul făcut. „E o perioadă destul de complicată, o perioadă care nu prea ne place, de pregătire fizică. Am ajuns la Debrecen pe 11 iulie, am avut o săptămână plină de teste. Asta mi s-a părut cel mai interesant lucru de până acum, pentru că nu ne întreabă nimeni dacă avem vreo problemă, ci fac ei tot felul de teste pentru a vedea lucrul acesta. Încerc cât de cât să mă acomodez cu viața de aici. Totul e «wow», totul e nou. E total diferit față de ce e în România. Prima impresie lăsată e că toți sunt foarte, foarte profesioniști. Respectă foarte mult jucătoarele, pentru ei jucătoarele sunt cele mai importante. N-am apucat să cer ceva, pentru că tot timpul au fost cu un pas înaintea mea. Sunt la doar 60 de kilometri de România și totul e atât de diferit.”, ne-a declarat Mădălina Zamfirescu, care menține legătura cu Denisa Dedu și Gabriela Perianu, ajunse și ele în Ungaria, la Siofok, și cu care schimbă impresii permanent. „Țin legătura cu fetele zi de zi. Chiar am vorbit acum câteva ore cu Gabi Perianu, au început și ele testele, mai târziu decât noi, mi-a trimis o poză. Aici totul e foarte profesionist, sunt foarte atenți la detalii.”, afirmă Zamfirescu.

Jucătoarea de 22 de ani este convinsă că transferul la Debrecen îi va aduce multe beneficii și să fie doar o rampă de lansare spre marea performanță. „Vreau să progresez în special în gândire. Vreau ca acest transfer să fie un pas spre înalta performanță. Lumea a spus că am plecat la echipe de jumătatea clasamentului în Ungaria, am citit pe internet unele comentarii, dar Debrecen este o echipă ce evoluează în cupele europene.”, spune jucătoarea născută la Râmnicu Vâlcea. Aceasta a avut și o altă ofertă din Ungaria și spune că s-a consultat cu Martin Ambros în privința alegerii noii destinații. „Am avut și o altă ofertă din Ungaria, am fost puțin indecisă. Prima persoană cu care m-am consultat a fost Martin Ambros, deoarece el antrenează aici și știe foarte multe lucruri despre echipele din Ungaria. În plus, am vrut să lucrez cu Tone, am auzit foarte multe lucruri frumoase despre el.”

Debrecen a terminat sezonul precedent pe poziția a șasea în poate cel mai puternic campionat al Europei și a prins Cupa EHF, ca și CSM Roman, ca urmare a unui wildcard primit din partea Federației Europene. Pentru acest sezon formația antrenată de Tone Tiselj nu are un obiectiv, cel puțin la nivel declarativ. „Nu avem un obiectiv stabilit, aici nu există presiunea rezultatelor. Conducerea ne-a transmis, de exemplu, că se dorește un parcurs cât mai lung în Cupa EHF. Tone Tiselj a spus ieri la conferința de presă că nu vrea să pună presiune pe jucătoare stabilind un obiectiv, ci își dorește ca echipa să crească de la meci la meci. Personal, îmi doresc ca în campionat să terminăm măcar o poziție mai sus față de anul precedent. Va fi greu, pentru că toate echipele au investit foarte mult, Siofok are șapte străine în lot, iar Kisvardai 11. Debrecen, de exemplu, a schimbat toată linia de nouă metri în doi ani de zile, sunt foarte multe schimbări. Tone mi-a transmis că vrea să formeze un cuplu nou de apărătoare centrale, să mă folosească acolo împreună cu islandeza care a venit acum. Nu vreau însă să-mi fac iluzii legate de un anume rezultat ca apoi să fiu dezamăgită.”, spune Zamfirescu.

Înțelegerea Mădălinei Zamfirescu cu Debrecen este valabilă un an de zile, însă contractul poate fi prelungit. „Contractul e valabil un an, dar există posibilitatea de a fi prelungit. Sper ca lucrurile să meargă bine și să continui aici, însă în cazul în care nu funcționează așa cum îmi doresc, iau în calcul o revenire în România.”, a concluzionat Mădălina Zamfirescu.

Cinci transferuri a efectuat Debrecen în această vară: Mădălina Zamfirescu, Lotte Grigel, Csenge Hajduch, Julia Harsfalvi și Arna Sif Palsdottir.

sursă foto: Facebook Fan Handbal

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY