Măcinată de accidentări, Wisla pierde finala campionatului cu Kielce

1
1424

vali ghionea wisla-kielceWisla Plock n-a reușit nici de data aceasta să oprească pe Vive Kielce în întrecerea internă. Având probleme mari de efectiv, echipa la care activează Vali Ghionea și Dan Racoțea au pierdut cu 3-0 la general, ultima partidă având loc aseară, la Plock.

După două victorii pe teren propriu, 31-26 și 25-16, Kielce a reușit să se impună cu 29-28 pe terenul Wislei, în condițiile în care Manolo Cadenas nu s-a bazat pe Pusica, Rocha, Jurkiewicz, Zelenović, Nikcević, Tioumentsev și Piechowski. Din păcate, Vali Ghionea a ratat o aruncare de la șapte metri la ultima acțiune, iar Wisla n-a putut împinge meciul în prelungiri. La finalul partidei, internaționalul român a fost ovaționat, în ciuda ratării sale.

Orlen Wisła Płock – Vive Tauron Kielce 28:29 (17:14)

Orlen Wisła: R.Corrales (31% 9/29, 0/0 la 7m), A.Morawski (0/1 la 7m), M.Wichary (33% 4/11, 0/1 la 7m)- J.Moryń, V.Ghionea (4, 1/2 la 7m), M.Skibiński(1), A.Wiśniewski(4), M.Daszek(5, 1/2 la 7m), Z.Kwiatkowski, K.Syprzak(3), D.Racotea(3, 0/1 la 7m), A.Montoro(8)

Vive: S.Szmal (23% 4/20, 1/2 la 7m), M.Sego (39% 5/15, 2/3 la 7m) – M.Štrlek(1), I.Čupić(4), T.Reichmann(1), J.Aginagalde(2), P.Grabarczyk, Ž.Musa, P.Chrapkowski(2), G.Tkaczyk(3), M.Jurecki(5), K.Lijewski(5), D.Buntić(2), K.Bielecki(4, 2/2 la 7m)

1 COMMENT

  1. A fost un meci excelent. Wisła a jucat foarte bine, in ciuda indisponibilitatilor numeroase. In prima repriza au fost peste Kielce, dar in a doua au inceput sa gafaie si Kielce a trecut la conducerea jocului. Practic au alergat dupa ei toata repriza. Ghionea a avut cateva executii absolut superbe din extrema, iar Racotea a jucat aproape tot timpul. Inca din sezonul de CL se vedea ca Manolo Cadenas il apreciaza mult pe Racotea. Dan primeste incredere si momentan isi rasplateste antrenorul cu jocuri din ce in ce mai bune. A fost o decizie excelenta pentru el sa mearga acolo si pare sa fie un tip suficient de serios astfel incat sa profite de sansa pe care o are.
    Ieri a facut un joc excelent in atac (de altfel, Szmal a fost schimbat mai ales pentru ca nu apara nimic la Racotea si la Montoro; din pacate, Sego a intrat si a scos un 7m la Daszek si unul la Ghionea, ambii executand destul de slab). Pe aparare, Dan mai are mult de munca. Ieri a fost prea usor depasit in mult situatii de 1-1. E drept ca a fost nevoit sa se apere central (de obicei e intermediar), iar langa el a fost Wiśniewski (care e departe de a fi un bun aparator intermediar). Cu toate astea a avut greseli de pozitionare, iar asta au costat echipa sa cateva goluri usoare in sectorul central. Sunt convins insa ca in sezonul viitor vom vedea un Racotea din ce in ce mai bun, mai ales ca are un antrenor care il apreciaza si care il poate creste foarte frumos.
    Cat despre Ghionea, omul ala este adorat la Płock. Este una dintre cele mai bune extreme dreapta din lume.
    Una peste alta, Romania poate alinia o echipa foarte competitiva la baieti, care ar trebui macar sa se lupte in grupele de calificare (daca nu sa se si califice din cand in cand). Astept sa vad echipa la lucru cu Italia si apoi in urmatoarele meciuri cu adversari mai tari.

LEAVE A REPLY