Lotul de tineret, la prima acțiune sub comanda lui Ovidiu Mihăilă

0
1459

romania somlea tineretLa fel ca și naționala de seniori, lotul de tineret se reunește și el la începutul săptămânii viitoare. Noul antrenor al echipei, Ovidiu Mihăilă, va avea la dispoziție 20 de jucători în cantonamentul de la Chiajna, acolo unde începe pregătirea în vederea preliminariilor Campionatului Mondial din 2015.

Reunirea lotului va avea loc luni, 20 octombrie, la Chiajna, cantonamentul urmând să țină două săptămâni. Instalat în urmă cu o săptămână pe banca tehnică a lotului de tineret, Ovidiu Mihăilă a convocat 20 de sportivi, printre care nu se regăsesc Racoțea, convocat la lotul de seniori, și Militaru, accidentat și care va reveni abia în luna februarie. „Am convocat 20 de jucători, aveam 21 pe listă, dar Racoțea face parte din echipa de seniori pentru meciurile cu Kosovo. Am încercat să găsesc jucători care nu s-au aflat la Centrul Olimpic, să nu apară rutina. E un lucru nou, acest cantonament cred că va fi foarte important, mai ales pentru relațiile interumane. Trebuie să ne cunoaștem, sunt jucători cu care nu am lucrat, timpul este scurt până la preliminarii și va trebui să începem să pregătim deja partidele din calificări. Deja culegem informații despre adversari, va fi o perioadă grea, încărcată, cu jocuri în Liga Națională. Va fi importantă atitudinea, va fi importantă concentrarea, depinde și de ei ce își doresc de la echipa națională. Antrenorul nu poate schimba multe într-un timp atât de scurt, deci de aceea punem accentul pe atitudinea lor. Vom încerca să jucăm 2-3 meciuri cu echipe de Liga Națională, trebuie să ne pregătim foarte bine, să punem la punct sistemele de apărare și relațiile din atac.”, ne-a declarat Ovidiu Mihăilă.

Grupă dificilă de calificare

Misiunea lotului de tineret se anunță a fi una extrem de dificilă. Din grupa de calificare, din care mai fac parte Croația, Slovenia și Bulgaria și care va avea loc cel mai probabil la București, merge la turneul final o singură echipă. Dacă Bulgaria este o formație ușor de învins, Croația și Slovenia sunt formații care au avut prestații remarcabile la Europeanul din acest an, terminând pe locurile 2, respectiv 5. Partidele se vor disputa în ianuarie 2015.

Lotul României pentru cantonamentul de la Chiajna:
Portari: Ionuț Iancu (CSM București), Alexandru Bucătaru (HCM Constanța), Daniel Bobeică (Știința Bacău)
Extreme stânga: Nicușor Negru (CSM București), Vlad Sîncelean (CSM București)
Interi stânga: Gabriel Burlacu (CSU Suceava), Adrian Lupșe (CSM București), Claudiu Șimicu (HCM Constanța)
Centri: Ramon Șomlea (HCM Constanța), Robert Gal (HCM Constanța), Petru Stroe (HC Rom Cri Brașov), Marian Clipea (CSM Satu Mare)
Interi dreapta: Nicolae Ungureanu (CSM București), Ionuț Uruianu (CNE Sighișoara)
Extreme dreapta: Ionuț Nistor (CSA Steaua Alexandrion București), Roland Thalmaier (Potaissa Turda), Rareș Bursuc (LPS Piatra Neamț)
Pivoți: Adrian Rotaru (CSM București), Andras Szasz (HC Odorhei), Andrei Voinea (AHC Dunărea Călărași)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY