Locurile 4-6, obiectivul Stelei în noul sezon

0
1995

steaua prezentare echipamentCSA Steaua Alexandrion București și-a prezentat astăzi echipamentul pentru noul sezon, dar și achizițiile. Steaua își propunere o clasare în locurile 4-6 și chiar participarea în sezonul viitor al cupelor europene.

”Încercăm un obiectiv mai îndrăzneţ în acest an. Mi se pare normal după ce anul trecut am intrat în primele 8, să ridicăm un pic ştacheta. Anul acesta vom încerca să intrăm în primul rând în playoff, locurile 1-8, şi apoi să atingem unul dintre locurile 4-6. Poate e un obiectiv îndrăzneţ, suntem la început, când toate echipele îţi fixează obiective mai performante, dar va depinde şi de noile achiziţii şi de cum vom strânge acest grup nou. Avem şi mulţi jucători tineri”, a declarat Andrei Cian, managerul echipei de handbal, care a prezentat și cele șase noutăți ale echipei pentru noul sezon: Rodrigo Salinas, Corzo Gomez, Eremia Pârâianu, Adrian Macovei, Ionuț Nistor și Vlad Vlăduț.

Viorel Mazilu, antrenorul echipei, care a semnat și el un contract valabil pentru cinci sezoane cu Steaua, spune că își dorește să câștige fiecare meci al campionatului. ”Sunt jucătorii pe care mi i-am dorit, mi i-au adus. Mai avem în obiectiv aducerea a 2 jucători, dar suntem încă în tratative. Cred că am o echipă de valoare, care îşi doreşte să facă performanţă. Ar mai trebui însă să lucrez la mentalitate, pentru că jucătorii români nu sunt obişnuiţi cu performanţa. Am avut 4 sezoane în spate în care nu am mai câştigat campionat, cupă, nu am mai jucat în cupele europene, şi acum încercăm pe un proiect pe 5 ani să aducem clubul pe o linie constantă şi să abordăm totul cu foarte multă seriozitate. Şi eu sunt la început, încerc să mă documentez, să caut locuri lucruri noi pentru ca jucătorul va face cu plăcere şi să ştie ce să lucreze. Voi trata fiecare meci la victorie, indiferent că jucăm acasă sau în deplasare. Îmi doresc să iau campionatul, dar nu ştiu ce se va întâmpla, însă ceea ce pot spune este că echipa va da totul pe teren”.

La rândul său, Ionuț Georgescu, căpitanul echipei, a vorbit despre noul sezon competițional, în care speră ca Steaua să-și îndeplinească obiectivul. ”Încercăm să-i integrăm pe noii veniți. Eu cred că vom face tot ce ne stă în putere, pentru a ne îndeplini obiectivul Jucătorii noi cred că s-au acomodat, având în vedere că am avut și 10 meciuri de pregătire și am început să ne legăm ca relații de joc. Sper că la prima etapă cu Baia Mare, care este duminică, să fim cu toții apți și să facem o figură frumoasă, să mergem la câștig. În ce-i privește pe cei 2 străini, îi cunosc, eu am mai jucat alături de Corzo. E un jucător bun și sper ca alături de Salinas să fie 2 jucători exponențiali, să facă diferența pentru echipa noastră. Cred că le stă în putere, au valoarea necesară și cred că vor fi printre cele mai bune transferuri ale campionatului în acest an”.

Rogrigo Salinas, jucătorul din Chile, mărturisește că a dorit să facă o schimbare în cariera sa și să plece din Liga Asobal, după ce situația financiară de acolo s-a schimbat dramatic. ”Aștept să înceapă campionatul. M-am acomodat cu echipa și doresc ca pe plan personal și al echipei să ne îndeplinim obiectivele. E o diferență totală între cele 2 campionate, de stil și de viață, dar sper să cresc în valoare și aici și să ajut noua mea echipă. M-a convins proiectul echipei Steaua și am dorit să nu mai joc în Spania câțiva ani. Îmi doream un club, un proiect nou și doream o experiență nouă. Oferta a fost bună și mi-am spus de ce nu ?”

Al doilea străin adus în această vară, Guillermo Corzo Gomez, spune că încă nu s-a adaptat în România și că mai are nevoie de puțin timp. „Mă voi adapta încet încet la liga din România, mai am nevoie de circa o lună, dar sunt pe drumul cel bun.”

Cel mai experimentat dintre jucătorii transferați, Eremia Pârâianu, a avut ultimul cuvânt. ”Mă bucură oferta Stelei și e bine pentru finalul meu de carieră că joc la un club cu nume în handbal și cu tradiție. Sper să aduc un plus de experiență. Am găsit un colectiv extraordinar, cu dorință de afirmare și cu plăcere de a juca handbal și acest lucru îmi dă încredere pentru sezonul viitor. Noi vom aborda fiecare meci așa cum trebuie, la victorie. Dacă nu joci la victorie, mai bine nu te prezinți. Cred că va fi un campionat destul de disputat și cu foarte multe surprize, la achizițiile pe care le-au făcut echipele și la străinii care au venit. Cred că va fi un campionat mai puternic decât cel de anul trecut. Eu mă simt bine, îmi doresc să fiu sănătos, să fiu ferit de accidentări și voi face treaba pe postul meu”.

De asemenea, Steaua a semnat un contract cu firma de echipament sportiv Masita, pentru două sezoane.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY