Liderul se împiedică la Călărași

0
1253

rotaru jos csmbDunărea Călărași a provocat prima înfrângere a CSM-ului din acest sezon competițional, în etapa a șasea a Ligii Naționale. Echipa lui Aihan Omer s-a impus cu 29-27 vineri seară, pe teren propriu, după un meci controlat de la cap la coadă.

Mai siguri în ofensivă și cu Brazhnyk mai inspirat decât Blazevic și Iancu, călărășenii au fost în control total în partida cu CSM București de pe teren propriu. Primul gol a venit abia în minutul 3, semnat de Stamate, pe contraatac, iar două minute mai târziu Stavrositu transforma o aruncare de la șapte metri, ce a reprezentat ultimul avantaj al oaspeților din acest meci. Elevii lui Aihan Omer au comis mai puține greșeli si s-au desprins astfel la trei goluri (7-4), moment în care Sundovski a solicitat timp de odihnă. Timeout-ul a avut efect doar pentru moment, vicecampionii ajungând la un gol în urma Dunării (7-6) și diferența s-a menținut până la pauză. Între timp, Carali a văzut cartonașul roșu pentru un fault dur la Stavrositu, în minutul 27.

Negru a egalat imediat de la reluare, în superioritate numerică, dar Bulov, Marius Ignat și Gavriloaia au dat imediat replica și au deprins echipa gazdă la patru lungimi: 17-13. Oaspeții au alergat în zadar după egalare, Brazhnyk fiind de netrecut în momentele cheie ale jocului, iar Călărașiul și-a menținut avantajul obținut până la final. Ultimele momente importante ale meciului i-au avut în prim-plan pe Zacaciurin și Omer, care au văzut finalul din spatele băncilor de rezerve, ambii primind cartonașele roșii, primul pentru trei eliminări, iar cel de-al doilea pentru proteste. Scor final 29-27, iar Dunărea oprește seria de trei înfrângeri consecutive și pune totodată piedică CSM-ului, aflată la prima înfrângere a sezonului.

Dunărea Călărași-CSM București 29-27 (13-12)
Dunărea Călărași: Gurkovsky 6 goluri, Șania 6, Bulov 6, Zacaciurin 4 (1 din 7m), Gavriloaia 4, M. Ignat 1 (din 7m), S. Ignat 1, Mateaș 1
CSM București: Milosevic 8 goluri, Stavrositu 5 (4 din 7m), Negru 4, Novanc 3, Sîncelean 2, Stamate 1, Marijanac 1, Kostadinovic 1, Simovic 1, Pătru 1
Aruncări de la 7m: 4/2, respectiv 5/4
Eliminări: 7 x 2 min., respectiv 4 x 2 min.
Cartonașe roșii: Carali (minutul 27), Zacaciurin (minutul 58 – trei eliminări), Omer (minutul 60)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY