Laurențiu Toma: „Până când cineva ne va spune «stop» ne vom apăra culorile !”

1
1239

laurentiu tomaHCM Constanța este mai aproape de a se desființa decât de a continua în handbalul masculin românesc. Ieri, campioana României a disputat un meci amical cu Steaua, primul al verii și singurul înaintea Supercupei cu Știința Bacău.

Despre situația în care se află echipa, George Buricea a spus: „Situația e din ce în ce mai gravă. Sunt 90% să nu ne prezentăm nu numai în Liga Campionilor, în meciurile de calificare, ci și în campionat, pentru că nu s-au găsit bani până azi. Noi mai avem speranțe pentru ședința Consiliului Local, care va avea loc pe 28 luna asta și mai așteptăm un răspuns de la Ministerul Sportului. Dacă vom avea un răspuns favorabil, s-ar putea să deblocăm acei bani de la Consiliul Județean, pentru că noi avem jumătate din buget de la Consiliul Local și jumătate de la Consiliul Județean. S-au terminat banii de la Consiliul Local și nu putem accesa banii de la Consiliul Județean din cauza acestei noi legi 350. Dacă vom avea un răspuns favorabil de la Ministerul Sportului, se pare că asta e șansa noastră. Probabil că Supercupa va fi ultimul meci, pentru că chiar dacă vom rămâne la HCM, vom rămâne într-o formulă mult, mult mai restrânsă. Simt că e o situație foarte delicată, noi nu o putem înțelege, nu știm de ce s-a ajuns aici, sunt foarte mulți factori. Mă așteptam ca în țara asta măcar sportul să fie lăsat în pace, pentru că e singurul domeniu în care putem scoate capul internațional. Se pare că au pus mâna și pe sport, dacă politicul a decis ca noi să avem bani sau să nu avem, noi nu avem nicio putere.”

La rândul său, Laurențiu Toma a spus: „Noi am încercat să strângem rândurile, chiar și la sfârșitul campionatului. Am reușit să mergem în vacanță cu gândul că vor fi speranțe de lucruri mai bune, ne-am întors, nu s-a rezolvat nimic, iar acum cred că totul depinde numai și numai de ei. Eu zic că noi ne-am făcut datoria pe deplin, am muncit cât am putut, toți ne-am dat sufletul ca să ne realizăm obiectivele. Dacă ei vom ei vor reuși să ne țină aici va fi foarte bine, dacă nu va trebui să ne căutăm alte angajamente. Gândul întotdeauna va rămâne aici, unde am făcut marea performanță și, cine știe, poate în viitor ne vom întoarce acasă. Cu siguranță, Supercupa poate fi ultimul meci pentru mulți jucător ai Constanței, dar poate fi și primul pentru noi, în această formulă promițătoare după părerea mea. Am demonstrat că în continuare strângem rândurile și până la sfârșit când cineva ne va spune «stop» ne vom apăra culorile. Nu se gândea nimeni că ne putem desființa, nici cel mai mare dușman, dar din păcate s-a ajuns aici. Nu știu care sunt elementele care au dus la aceste evenimente, sperăm să fie bine, dar numai și numai dacă cineva va veni alături de noi, pentru că avem nevoie de suport financiar, indiferent din ce parte. Handbalul este un sport în care cine vine și bagă bani, baga doar de plăcere, nu are de câștigat așa cum are de câștigat din fotbal. Fiecare patron sau om de afaceri care s-ar gândi să vină în ajutorul nostru nu va regreta, pentru că am dat dovadă de mult caracter și devotament în ceea ce facem. Așa cum a născut, la fel de ușor poate să și dispară.” 

Marți, HCM Constanța va întâlni pe Știința Bacău, în Supercupa României, ce va avea loc la Brașov.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY