Ivan Matskevich vorbește despre primele sale luni la CSA Steaua Alexandrion București: „Am găsit la echipă jucători de calitate !”

0
1772

HANDBAL MASCULIN:STEAUA BUCURESTI-POLI TIMISOARA, LIGA NATIONALA (27.08.2015)Transferat în această vară de la SKA Minsk, Ivan Matskevich a dat satisfacție în primele partide disputate de CSA Steaua Alexandrion București. Portarul din Belarus a vorbit, în cadrul unui interviu, despre cum a ajuns la Steaua, diferența dintre cele două campionate și despre cum vede lupta în partea de sus a Ligii Naționale în acest sezon.

-Ivan, cum ai privit oferta venită în vară de la CSA Steaua Alexandrion București ? 
-Când am auzit că am ofertă de la Steaua, am căutat informații și am văzut că este un club mare, cu tradiție. Am fost surprins când a venit propunerea, dar mai ales că am văzut că echipa a fost în zona de retrogradare în sezonul trecut. Am decis să accept această provocare, e una interesantă, mai ales că este un campionat atât de echilibrat.

-Cum a fost trecerea de la campionatul Belarusului la campionatul României ? Te-ai adaptat la Steaua ?
-În primul rând, atmosfera este foarte bună, iar asta contează foarte mult. Am găsit la echipă jucători de calitate. Am jucat la Minsk șapte ani, am venit dintr-un oraș mic, m-am adaptat în timp, așa o să fie și de data aceasta. În România, fiecare meci este dificil, aici trebuie tratat totul la 100% din capacitate. E o diferență mare între cele două campionate, acolo sunt două echipe puternice, în fiecare an ocupă primele două locuri, iar restul echipelor se bat de la locul trei în jos.

-Echipa își dorește să revină în top. Crezi că se poate califica într-o cupă europeană la finalul sezonului ?
-Cred că avem capacitatea și putem să urcăm acolo sus. Campionatul este echilibrat, se poate întâmpla orice. Vreau să prindem un loc de cupă europeană, avem șanse mari și la câștigarea Cupei României.

-Este mai accesibil să mergi în cupele europene printr-un parcurs bun în Cupa României ?
-Cred că este mai ușor, nu mult, să câștigăm Cupa României decât titlul, dar în orice caz, avem șanse la ambele. Eu personal, am noroc în meciurile din Cupă. În Belarus, de fiecare dată în Cupă am făcut meciuri bune. Nu suntem favoriți la câștigarea trofeului, dar tocmai acest lucru ar putea fi un avantaj pentru noi.

-Cum este colaborarea ta cu antrenorii ?
-Când am venit, am văzut că nu avem antrenor cu portarii și acest lucru nu mi-a convenit. Pentru mine, este foarte important să am pe cineva cu care să lucrez și mă simt bine când am de la cine primi sfaturi. Odată venirea lui Ștefan Laufceac ca antrenor de portari, mă simt mai bine. Lucrăm zilnic împreună, colaborarea decurge destul de bine, sunt mulțumit.

-Ce mesaj ai pentru suporteri ?
-Din păcate, până acum nu a venit foarte multă lume la sală, pentru că avem nevoie de suporteri. Poate e din cauza faptului că jucăm în afara orașului, dar sperăm că fanii vor veni alături de noi, avem o echipă bună și aven șanse mari de a face performanță. Ar fi un mare plus pentru noi.

sursă: Facebook CSA Steaua Alexandrion

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY