Ion Crăciun a tras primele concluzii după amicalele cu Rapid și Dinamo: „Am câștigat câteva jucătoare!”

0
7454

Selecționerul naționalei de tineret a României a tras primele concluzii ale stagiului de pregătire de la Izvorani, după amicalele disputate cu Rapid București și Dinamo București, rivale directe la promovarea în Liga Națională.

Evoluțiile tricolorelor au fost încurajatoare, acestea remizând cu Rapidul și conducând la pauză pe Dinamo. Ion Crăciun s-a arătat mulțumit după meciul de astăzi, chiar dacă a avut mai multe jucătoare în lot pentru prima oară sub comanda sa. „Am câștigat câteva jucătoare, acesta a fost și interesul meu. Am adus zece jucătoare noi, ele au mai fost la loturile naționale, dar pe care eu le-am văzut prima oară, iar trei sau patru le voi convoca din nou. Sunt pe posturi deficitare, acum depinde foarte mult de ele și de cluburile la care joacă, pentru că dacă stau pe bancă nu e bine. Am un nucleu de jucătoare, dar e nevoie de câte două jucătoare pe post, pentru că se poate întâmpla orice de-a lungul timpului. Sunt tinere, fizic nu stau foarte bine și mi-aș dori o pregătire mai bună a lor la club. Dacă fetele din Divizia A și de la junioare joacă, cele din Liga Națională nu prind nici măcar un loc pe bancă și e groaznic. Eu îi înțeleg pe antrenori, au obiective, dar și trebuie să și creștem.”, ne-a declarat Ion Crăciun după meciul amical cu Dinamo.

Antrenorul lotului de tineret spune că și-ar fi dorit meciuri internaționale în această perioadă, dar nu au fost găsite echipe disponibile. „Din păcate, nu avem jocuri internaționale. Mi-aș fi dorit un turneu internațional acum și unul în martie, înaintea preliminariilor Campionatului European. Nu găsim însă echipe care să vină să joace în România, tot primim invitații de afară.”, a mai afirmat selecționerul României.

Echipa României va disputa preliminariile CE 2017 în perioada 17-19 martie, în Spania.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY