INTERVIU: Sijan Dane, „stânca” din poarta Constanței: „Mulți au fost surprinși că suntem primii în clasament, dar eu nu mă aflu printre ei!”

0
4278

Adus în vară la HC Dobrogea Sud Constanța, veteranul de 39 de ani, Sijan Dane, s-a dovedit a fi o achiziție mai mult decât inspirată. Sârbul a fost selectat în echipa Ligii Naționale de două ori în opt etape de către Prosport, după prestațiile solide din duelurile cu Dunărea Călărași și Dinamo, care au demonstrat de ce a fost desemnat cel mai bun portar în liga daneză de trei ori la rând. De asemenea, Dane a contribuit decisiv la succesul de la Suceava, unde a închis poarta în ultimul sfert de oră.

Fostul jucător al lui Flensburg și al naționalei Serbiei, pentru care a bifat peste 115 selecții, ne-a vorbit în cadrul unui interviu, după meciul împotriva campioanei, în care a fost providențial, câștigat de Constanța cu 32-29.

-Dane, sau te putem numi „stânca”, porecla primită de la jurnaliști și comentatori, spune-ne prima oară care este sentimentul să ai o prestație foarte bună și să învingeți campioana Dinamo, formația care nu pierduse până acum?
-Sunt Dane, e suficient! Ce pot spune e că am tratat meciul cu Dinamo la fel ca pe celelalte meciuri, având un singur scop: cele trei puncte! Nu pot spune că nu sunt satisfăcut cu această victorie, dar am avut multe meciuri la fel ca acestea în carieră. A venit totul natural, deoarece eram deja obișnuit ca lucrurile să decurgă în acest mod. Simt nevoia însă să evidențiez un lucru: suporterii! Au fost extraordinari! Am jucat zece ani în Germania și Danemarca și sunt din Serbia, dar simt că energia și devotamentul fanilor ne dă o și mai mare responsabilitate, făcându-ne să dăm mai mult de 100%. Cum am mai menționat, au fost cu adevărat fantastici.

-Ai jucat multe meciuri cu importanță mare, așa cum ai zis. Care este principala favorită la câștigarea titlului în acest sezon, după părerea ta?
-Trebuie să spun de la bun început că eu nu gândesc așa. Mă bazez pe teoria că unicul obstacol în viața ta, între succes și eșec, ești chiar tu însuți. Cu această filosofie în minte încerc tot timpul să devin mai bun, pentru ca echipa mea să beneficieze la maxim. Sunt convins că Dobrogea Sud Constanța are ceea ce îi trebuie să iasă campioană și totul depinde de noi, de cum gestionăm situația. Și cred că o vom gestiona!

-Sunt lucruri pe care le așteptai și nu s-au întâmplat și ce s-a întâmplat și nu te așteptai?
-Majoritatea promisiunilor s-au respectat. Mă așteptam la acest lucru, pentru că am fost bine informat în detaliu de agentul meu, despre condițiile din handbalul românesc în general și pot spune că nu sunt multe surprize pentru mine. Mulți au fost surprinși că suntem primii în clasament, dar eu nu mă aflu printre ei. Este un drum lung către finală, dar mă concentrez doar pe acest lucru!

sursă foto: Daniel Ivan

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY