INTERVIU: Rodrigo Salinas: „Rezultatele de până acum nu au fost cele mai bune, trebuie să creștem în valoare !”

1
8973

salinas steauaCSA Steaua Alexandrion București a reușit unul din cele mai importante transferuri ale verii trecute prin aducerea lui Rodrigo Salinas. Interul dreapta ne-a vorbit în cadrul unui interviu despre perioada petrecută până acum la Steaua, despre cum s-a adaptat în România, ce l-a făcut să aleagă Liga Națională și ce își dorește în continuare.

-Rodrigo, Ești aici de aproape șase luni de zile. Te-ai adaptat la condițiile de aici ?
-Da, este bine pentru mine. Îmi place orașul, îmi place echipa, îmi place liga, dar rezultatele de până acum nu au fost cele mai bune. Trebuie să creștem în valoare.

-E ceva diferit pentru tine, ai jucat în Spania o perioadă lungă. Care e diferența dintre cele două campioane ?
-Da, este o mare diferență. În România este jocul mult mai fizic. În Spania se pune accentul mai mult pe tactică, nu pe jocul fizic. Anul acesta a trebuit să-mi schimb stilul de joc, din toate punctele de vedere. Mergi la sală, mergi la alergat, e total diferit. A trebuit să mă adaptez din acest punct de vedere.

-Ai jucat derby-uri și în Spania, și în România. E o diferență între ele ?
-Pentru mine, nu e suficient să joci în derby-uri, ele trebuiesc doar câștigate. Am citit despre Steaua-Dinamo după ce am venit aici, este un clasic în fotbal, în handbal. Am înțeles în sala lui Dinamo ce înseamnă un astfel de meci când am văzut suporterii la sală. Îmi plac astfel de meciuri, probabil că atunci când va veni Dinamo să joace la noi, vor aveam si noi suportul publicului. I-am avut alături la meciul cu Vaslui, ne-au încurajat în permanență. Când joc, am nevoie de această senzație.

-Cum te-au convins să vii la Steaua ?
-Am vrut să schimb campionatul, pentru că în Spania am jucat opt ani. Am decis că este momentul să fac o schimbare. Am ales Steaua pentru că am văzut că este un club ambițios. De asemenea, prietena mea a venit să joace în București, ceea ce este foarte important pentru noi, să fim împreună. Îmi place Bucureștiul, îmi place Steaua.

-Cum decurge relația dintre tine și Viorel Mazilu ?
-Vorbește cu mine tot timpul despre tactică, despre joc, despre orice. Este o persoana prietenoasă, avem o relație apropiată.

-Franca Da Silva, prietena ta, și-a prelungit contractul cu CSM București pentru încă un sezon. Rămâi la Steaua și din sezonul viitor ?
-Nu știu, poate da, poate nu. Acum mă gândesc doar la meciul cu Constanța, unde vrem să câștigăm, apoi la meciul cu Timișoara și așa mai departe. În vară, vom vedea ce va fi, voi vorbi cu Steaua, voi vorbi cu impresarul meu și apoi mă voi decide.

-Ai vorbit despre rezultatele slabe de până acum. Mai poate Steaua ajunge în play-off ?
-Se poate întâmpla orice în acest campionat. E interesant, putem să câștigăm la Constanța, putem câștiga cu Timișoara, putem câștiga la Bacău. Ne așteaptă meciuri importante, mai ales cel cu Dinamo, pe care trebuie să-l câștigăm. Ne pregătim foarte bine, dar rezultatele nu au fost cele dorite până acum.

-Ai fost singurul reprezentant al Ligii Naționale prezent la Campionatul Mondial. Cum caracterizezi performanța de la turneul final ?
-Pentru mine a fost bine, dar ca și echipă cred că puteam merge mai sus. Am pierdut la un gol cu Iran, am jucat bine câte o repriză cu Slovenia, Qatar, Brazilia. Echipa noastră națională este foarte tânără, n-am avut niciun obiectiv pentru acest Campionat Mondial, ci doar pentru experiență. Avem o șansă să ajungem la Jocurile Olimpice de la Rio, este posibil să ajungem acolo și ar fi important să jucăm acolo.

-Ai fost al cincilea marcator în Qatar. Ce înseamnă asta pentru tine ?
-E o senzație plăcută, dar am jucat pentru a câștiga, nu pentru a ieși în evidență. Am dat totul pentru echipă.

-Ce îți dorești pentru viitor ? Ai dori să te întorci în Liga Asobal, sau ai vrea să încerci și alte campionate ?
-Pentru mine este important să joc în Europa. Mă antrenez în fiecare zi din greu, pentru că vreau să joc la cel mai înalt nivel. Am jucat în Asobal, am dorit o schimbare. Transferul la Steaua mi-a dat șansa de a încerca și un alt stil de joc.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY