INTERVIU: Ovidiu Mihăilă, la plecarea în Brazilia: „Am devenit pretențioși după ce am realizat la Pitești”

0
1347

ovidiu mihailaNaționala de tineret a plecat în această dimineață, la ora 5:00, către Brazilia, locul în care se va desfășura Campionatul Mondial. Tricolorii au plecat încrezători la turneul final, unde și-au stabilit un obiectiv îndrăzneț: calificarea în finala de pe 1 august.

Înainte de plecarea în Brazilia, tricolorii au susținut două partide de verificare, ultimele, în compania Algeriei, câștigate cu 28-24 (16-13), respectiv 33-24 (10-12). Din păcate, trei dintre jucători, Nicușor Negru, Ionuț Nistor și Bogdan Mănescu, au suferit accidentări ușoare, însă aceștia vor fi recuperați până la ora primului meci, cu Portugalia, de peste fix o săptămână.

În această dimineață, delegația României a luat drumul Braziliei. Antrenorul echipei, Ovidiu Mihăilă, este extrem de optimist înaintea acestui turneu final, unde vrea să ajungă până în finală.

-Cum au fost meciurile cu Algeria ?
-Au fost două jocuri de verificare utile, în care am dorit să ne consolidăm relațiile de joc și acțiunile de joc contra unor apărări avansate. În mare, sunt foarte mulțumit de ceea ce am reușit să realizăm în aceste două jocuri vis-a-vis de acest aspect. Nu rămâne decât să mergem în Brazilia și să ne îndeplinim acest vis pe care-l avem. Plecăm extrem de motivați, ne dorim enorm să facem toți românii mândri și sunt convins că, începând cu data de 20 iulie, când avem primul joc contra Portugaliei, vom face tot ceea ce ne stă în putință ca acest vis să fie îndeplinit.

-Simțiți echipa mai puternică decât în preliminariile Campionatului Mondial ?
-Eu cred că da. Au demonstrat că sunt capabili de lucruri frumoase, că au trecut peste orice moment greu, fiind o echipă unită, din finalurile de meciuri din preliminarii și din acest punct de vedere sunt convins că au devenit mai puternici mental, ceea ce în înalta performanță din ziua de azi e un factor determinant.

-Vă mai sperie vreo echipă după ce ați eliminat Croația și Slovenia ?
-Normal, pentru că e un turneu final de Campionat Mondial, sunt cele mai bune 24 de echipe din lume. Eu sper să avem acea constanță ca să putem să valorificăm fiecare joc. E un nivel de vârstă la care apar oscilații în joc, dar eu cred că le-am corectat din mers și cred că ne vom găsi o constanță în ceea ce înseamnă atitudine, joc, determinare, spirit de luptă la acest Campionat Mondial.

-Aveți o singură înfrângere de când ați preluat echipa.
-Da, dar cum le-am spus și lor, toate aceste lucruri se datorează acestor băieți extraordinar. E doar meritul lor, ei și-au dorit să-și creeze o imagine, un drum al lor în ceea ce înseamnă handbalul de performanță. Și eu, și colegul meu Dan Apostul, și Dan Giucă, și domnul Florin Ciocoiu, toți cei care am fost lângă echipă, suntem părtași la această muncă a lor, la dorința lor de a face performanță. În rest, sunt rezultate pozitive, sperăm să le păstrăm și pe durata acestui Campionat Mondial, după care vom vedea ce-i va rezerva fiecăruia viitorul.

-Aveți în lot inclusiv doi jucători care au debutat pentru echipa națională de seniori. Cât contează acest lucru ?
-Este un lucru normal. Mă bucur că această colaborare cu domnul Aihan Omer este una benefică, și Racoțea și Iancu au fost prezenți la aceste meciuri cu Italia, este un lucru bun, au câștigat experiență care le va fi utilă în viitor. Sunt jucători la echipa națională de tineret care pot face pasul oricând în naționala de seniori, dar în funcție de problemele care sunt acolo, atunci și ei vor răspunde pozitiv la solicitarea colectivului naționalei mari.

-Este Dan Racoțea liderul echipei ? Simțiți vreo diferență între Dan Racoțea de la CSM București și Dan Racoțea de la Wisla Plock ?
-Dan Racoțea este un element, este o za din acest lanț pe care l-am format la naționala de tineret. Este un jucător care activează la o echipă prezentă constant în Liga Campionilor, iar o dată cu venirea la lot a știut să facă diferența, s-a mulat pe ceea ce ne-am dorit, pe ce ne-am propus ca să avem ca și grup și din acest punct de vedere, liderul echipei este echipa. Poate să ajute foarte mult, dar repet, liderul este echipa în momentul de față. A progresat vizibil, a găsit la Wisla o echipă profesionistă, jucători care au jucat la echipe puternice, joacă în Liga Campionilor, ceea ce înseamnă foarte mult la un jucător de 20-21 ani. Mă bucur foarte mult pentru el, în primul rând că este sănătos, și datorită acestui lucru și antrenorul de la Wisla s-a bazat pe el. A jucat în play-off în mare parte din jocuri, deci înseamnă că oamenii de acolo își spun speranțe în el.

-Credeți că îi puteți recupera pe cei trei accidentați până la ora jocului cu Portugalia ?
-Sunt jucători importanți, la fel ca și ceilalți. Toți au ușoare entorse, eu cred că oamenii care reprezintă partea medicală a acestei echipe vor face tot ceea ce le stă în putință ca la ora primului joc ei să fie apți și să poată evolua.

-Vă puteți întoarce cu o medalie ?
-Noi ne-am propus, repet, un obiectiv care mă caracterizează în primul rând. Nu îmi place să pierd. Le-am impus din primul moment în care ne-am revăzut după Pitești dorința mea personală. Eu n-am avut șansa de a juca la un turneu final, dar am această oportunitate, de a fi prezent acolo, ca antrenor. Vreau să o valorific la maxim, astfel încât pe 1 august să jucăm finala Campionatului Mondial. Am devenit pretențioși după ceea ce am realizat la Pitești, de aceea am stabilit acest obiectiv, alături de staff-ul tehnic și de băieți. Îmi doresc din tot sufletul să fie sănătoși și nimeni nu va avea ce să le reproșeze. Dacă Dumnezeu ne ajută, pe 1 august, la o zi după ziua mea de naștere, jucăm în finala Campionatului Mondial.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY