INTERVIU: Marina Dmitrovic despre primul an petrecut la Ploiești și ce își dorește de la sezonul viitor

0
5911

A ajuns în vara trecută în România și s-a adaptat perfect la cerințele Ligii Naționale. Marina Dmitrovic a fost una din cele mai bune jucătoare ale Ploieștiului din acest sezon, marcând cele mai multe goluri din tabăra lui Neven Hrupec, 175. Sârboaica de 31 de ani vorbește în cadrul unui interviu despre primul sezon petrecut în România, de ce a plecat târziu din zona ex-iugoslavă, ce portar i-a pus cele mai multe probleme în acest sezon și ce crede despre Liga Națională.

-Marina, când și de ce ai ales handbalul?
-La vârsta de zece ani am început antrenamentele la volei. După un an am realizat că voleiul nu este un sport pentru mine. O prietenă din școală juca handbal și am fost cu ea la un antrenament. Atunci s-a născut dragostea pentru sportul care îmi definește viața.

-Ai avut vreun idol?
-Sunt mulți jucători de handbal pe care îi respect și îi admir pentru felul în care joacă și pentru ceea ce fac pe teren cu mingea, dar nu am avut vreun idol.

-Ai jucat doar pentru echipe ex-iugoslave până în 2014. Ce te-a determinat să pleci în Turcia?
-Condițiile bune, antrenorii buni și echipele bune m-au determinat să rămân în ex-Iugoslavia. La acel moment nu am simțit că trebuie, ca o jucătoare tânără, să plec din acea regiune. M-am gândit că dacă vreau să-mi fac o carieră internațională, trebuie să fiu o jucătoare serioasă și consacrată, cu experiență. După Vardar, am avut oferte din România, Ungaria și Rusia, dar am fost contactată de Yeliz Ozel, care mi-a propus să merg în Turcia. După discuții cu reprezentanții clubului, am semnat contractul. Deci plecarea în Turcia a fost pură coincidență, nimic stabilit.

-Cum ai reacționat când ai primit oferta de la Ploiești?
-În anii precedenți, am avut constant oferte din România, dar niciodată nu s-au concretizat. Chiar și anul trecut, înainte să mă contacteze Ploieștiul, am avut alte două oferte din România. Cei de la Ploiești s-au mișcat însă mai repede.

-Cum a fost primul tău sezon în România?
-Cred că a fost foarte bun. Cel puțin, sunt mulțumită. Desigur, cred că întotdeauna poate fi loc de mai bine. Campionatul cuprinde un număr mare de echipe puternice care la orice moment pot bate pe oricine. Fiecare echipă trebuie să ia în serios fiecare meci și să-l trateze cu maximă concentrare. Fiecare victorie trebuie dobândită, nu există meciuri ușoare.

-Este nivelul Ligii Naționale mai ridicat decât te-ai fi așteptat?
-Cu siguranță. Mă așteptam la o ligă puternică, dar nu la acest nivel. Acum pot să confirm că este cel mai puternic campionat din Europa, fără îndoială.

-Care este portarul care ți-a pus cele mai mari probleme în acest sezon?
-Sunt mulți portari de valoare în campionat. Dar dacă ar fi să aleg doar unul, atunci ar fi Denisa Dedu.

-Crezi că Ploieștiul s-ar fi calificat în cupele europene dacă n-ar fi fost acele probleme financiare?
-Da, și este un obiectiv pentru sezonul viitor. Anul acesta am avut o serie de meciuri pe care nu le-am jucat la un nivel adecvat și am pierdut puncte. De asemenea, accidentările ne-au împiedicat să obținem un rezultat mai bun în campionat. Desigur, asta nu este o scuză, este un fapt, face parte din sport.

-Vei continua la Ploiești? Poate termina echipa mai sus în sezonul viitor?
-Da, voi rămâne la Ploiești și în sezonul viitor. Cu sprijinul și înțelegerea pe care le avem din partea conducerii și a antrenorilor, cu excelentele condiții de pregătire, cu atmosfera foarte bună și prietenia creată între fete, cu experiența pe care o avem după un an, cred că echipa are potențialul de a termina mai sus în campionat și să se califice în cupele europene.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY