INTERVIU: Jakov Vrankovic vorbește după plecarea de la Dinamo: „Cea mai mare satisfacție a mea este că am adus suporterii înapoi!”

0
4167

După trei ani foarte buni în curtea lui Dinamo, Jakov Vrankovic a decis să dea curs unei alte provocări. Croatul de 24 de ani a semnat cu Tatabanya în cursul săptămânii trecute și ne-a vorbit în cadrul unui interviu despre experiența din România, de ce a ales reprezentanta Ungariei și despre planurile de viitor.

-Vranko, trei ani la Dinamo. Cum ai descrie această perioadă?
-Au fost cu adevărat trei ani fantastici la Dinamo. În fiecare an am progresat, întâi am terminat pe locul trei, apoi ne-am calificat în grupele Cupei EHF și am câștigat campionatul, iar la final am câștigat tot ce se putea în România și am jucat în Liga Campionilor. În această perioadă de trei ani, atât clubul, cât și eu, ne-am creat un nume mai bun în handbalul mondial. Dar cea mai mare satisfacție a mea este că am adus suporterii înapoi în tribune, care au devenit al optulea jucător. Sunt fantastici! Îmi aduc aminte primul meci oficial, când am ajuns, cu Timișoara în campionat pe teren propriu. Au fost 100 de spectatori la meci, majoritatea membri familiilor, iar acum știm cu toții care e situația. Lumea a apreciat atitudinea noastră și spiritul de luptă pentru culori și a început să ne urmărească și să ne sprijine. Despre asta este sportul și este lucrul de care sunt cel mai mândru în acești trei ani petrecuți acolo.

-A fost greu să te desparți de Dinamo?
– Era timpul să fac o schimbare. Am câștigat tot ce se putea câștiga cu Dinamo în Liga Zimbrilor, colectiv și individual, și voiam o nouă provocare în cariera mea.

-Ai avut și alte oferte de la echipe puternice. De ce Tatabanya?
-Cred că Tatabanya e un club bun pentru ca eu să progresez în carieră, au un proiect bun, construiesc o nouă sală în oraș, iar campionatul este în creștere. De asemenea, Ungaria este mai aproape de casa mea și pot să ajung mai ușor și mai repede acasă. Și acest a fost unul din motivele principale.

-Este un dezavantaj că nu vei juca în Liga Campionilor?
-Singurul minus este că Tatabanya nu joacă în Liga Campionilor, ci în Cupa EHF. Totuși, Cupa EHF nu este o competiție ușoară, am jucat deja cu Dinamo acolo și obiectivul nostru este să ne calificăm în Final Four-ul competiției. În sezonul trecut au fost la un singur pas distanță. Sper să schimbăm asta în acest sezon.

-Te-a influențat cineva în luarea deciziei?
-Decizia de a merge la Tatabanya îmi aparține în totalitate. Am pus pe masă toate avantajele și dezavantajele unul transfer acolo și am decis că Tatabanya este cea mai bună variantă pentru progresul meu.

-Este un transfer la Veszprem sau Pick Szeged principalul tău în viitor?
-Principalul meu obiectiv cât timp sunt la Tatabanya nu este un transfer la Veszprem sau Szeged, dar știu că vreau să le înving pe acestea. După ce voi termina contractul, voi vedea ce oferte voi avea.

-Ai fost în cantonamentul naționalei în această vară, la Porec. Crezi ca e mai ușor să joci pentru Croația după transferul la Tatabanya?
-Cred că oamenii din Croația și Federația Croată de Handbal urmăresc mai mult liga maghiară de handbal decât pe cea din România. Acesta a fost de asemenea unul din motivele principale pentru care am mers la Tatabanya.

-Te-ai întoarce în România în cazul unei oferte bune?
-Nu știu unde drumul mă va duce, dar pentru moment singurul club la care mă văd jucând în România este Dinamo!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY