INTERVIU: Gabi Perianu: „Vreau să joc în Liga Campionilor!”

0
1931

Gabriela Perianu este, fără doar și poate, una din jucătoarele cu cea mai importantă ascensiune din ultima perioadă. La 19 ani, jucătoarea Dunării Brăila a bifat deja selecții la toate loturile naționale și este o piesă de bază la echipa de club, unde Alexandrina Soare a promovat-o în 2011, la un meci cu ”U” Jolidon Cluj.

-Sunt trei ani de când ai debutat în Liga Națională. Mai ții minte cum a fost primul tău meci ?
-Da. Era un meci la Cluj și atunci conducea echipa chiar cea care este antrenoare acum. Am avut emoții foarte mari, dar a fost un meci foarte bun pentru mine.

-Ai doar 19 ani, dar ai trecut deja pe la toate loturile naționale. Te gândeai, când te-ai apucat de handbal, că vei ajunge sus într-un timp atât de scurt ?
-Am fost și sunt o persoană ambițioasă. Îmi doream foarte mult să ajung la echipa națională, dar niciodată nu mi-am închipuit că voi ajunge atât de repede. Munca stă în spatele acestei realizări.

-Ce a însemnat pentru tine prezența la Campionatul Mondial din Serbia ?
-A fost o experiență unică, m-am bucurcat că am fost alături de echipa națională în Serbia. Am trăit momente frumoase, mai ales după victoria cu Ungaria. Sunt mulțumită de șansa care mi s-a oferit, în meciul cu Tunisia, pentru că a fost primul la un Campionat Mondial, dar și în restul partidelor. A fost o experiență frumoasă, sper ca de la turneu la turneu să joc din ce în ce mai mult și mai bine.

-Ce crezi că trebuie Gabi Perianu să îmbunătățească în jocul ei ?
-În primul rând, trebuie să lucrez mai mult pentru faza defensivă. Chiar și pentru atac, trebuie să-mi îmbunătățesc procedeele de aruncare și să învăț să colaborez mai mult cu pivotul și extremele. Trebuie să muncesc mai mult pentru a-mi ajuta echipa !

-Brăila e văzută drept una din formațiile puternice din campionat. Cum a fost acest sezon, până acum, din punctul tău de vedere ?
-Au fost meciuri destul de grele. Suntem pe locul patru în clasamentul Ligii Naționale, dar ne dorim foarte mult să terminăm pe locul trei.

-Crezi că poate Brăila să ia fața celor două favorite, HCM Baia Mare și Corona Brașov, în acest sezon ?
-Nu cred, dacă mă uit la loturile celor două echipe, atât Baia Mare, cât și Corona, sunt foarte puternice. Nu zic că nu sunt echipe de bătut, dar au un colectiv mai numeros decât al nostru și asta se vede.

-Unde te vezi în viitorul apropiat ?
-Mi-aș dori să trec cât mai repede de nivelul acesta, să ajung la un nivel mai ridicat. Vreau să joc în Liga Campionilor în primul rând, dar nu vreau să merg la o echipă la care nu aș putea să joc. Nu mă gândesc la echipele de top în acest moment, ci undeva unde aș avea oportunitatea de a evolua constant.

-Ce-ți dorești pentru 2014 ?
-Pentru 2014 îmi doresc să terminăm pe podium. Apoi, mai am un an de tineret și îmi doresc foarte tare să urcăm pe podium și acolo, pentru că este ultima noastră șansă. Alături de echipa de senioare, vreau să ne calificăm la Campionatul European, iar pe plan personal, să fiu sănătoasă, pentru că acesta este cel mai important lucru.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY