Hrupec riscă și câștigă! Ploieștiul scoate o remiză nesperată la Brăila

0
4803

Duelul de la Brăila și-a respectat statutul de derby al etapei. Dunărea și CSM Ploiești au terminat la egalitate, 25-25, după ce prahovencele au revenit la 22-25 în ultimele două minute.

Ploieștiul a condus o singură dată la Brăila, în debut, 1-0, după un gol marcat de Farcău, abia în minutul 4. Gazdele au trecut rapid la conducere, în doar câteva zeci de secunde și s-au menținut în avantaj până în ultimul minut. Pîrvuț ducea scorul la 5-1 în minutul 9, iar un minut mai târziu Neven Hrupec cerea primul timp de odihnă al partidei. Ploieștiul a revenit treptat și a egalat prin Farcău (8-8), dar replica gazdelor a venit foarte rapid. Brăila a făcut 13-8, însă diferența de cinci goluri n-a rezistat foarte mult timp, pentru că oaspetele au avut un final de repriză bun, marcând de trei ori în trei minute fără să primească vreunul în schimb.

Începutul reprizei a doua a fost echilibrat, dar cu Brăila având un pas în față mai mereu. La 19-17, Stan a apărat o aruncare de la șapte metri și Pîrvuț refăcea la atacul următor ecartul de trei lungimi, cu un sfert de oră înainte de final. Mai mult, Horjea și-a dus din nou echipa la plus patru pe tabelă, (23-19, minutul 52), iar punctele păreau că vor rămâne la Brăila. Finalul a fost însă unul nebun, cu Neven Hrupec riscând, înlocuind portarul cu a șaptea jucătoare de câmp și a ales lozul câștigător. De la 25-22, Ploieștiul a marcat de trei ori consecutiv, ultima oară prin Tivadar din aruncare de la șapte metri în minutul 59:30, iar în acest interval Tiron pasase greșit, iar Apetrei aruncase peste poartă de la centru, în tentativa de a surprinde echipa oaspete. Costică Buceschi a cerut timp de odihnă, dar n-a mai fost loc decât de două eliminări și un cartonaș roșu, după ce Tivadar a plecat mai devreme din zid la ultima fază, iar Horjea a lovit-o pe Tudor în față la repetarea aruncării. Scor final 25-25, un egal important obținut de Ploiești într-o deplasare dificilă.

HC Dunărea Brăila-CSM Ploiești 25-25 (14-12)
HC Dunărea Brăila: Stan, Voicu (portari), Pîrvuț 7 goluri, Apetrei 6, Horjea 5, Tiron 5, Czeczi 2, Obedanu, Crap, Orșivschi, Brot, Zamfirescu, Moldovan, Gheorghe. Antrenori: Costică Buceschi și Cristi Preda.
CSM Ploiești: Șerban, Tatalovic, Dumitru (portari), Farcău 5 goluri, Dmitrovic 4, Bozovic 3, Tivadar 3, Shutska 3, Tudor 3, Florea 2, Sheiko 1, Chiricuță 1, Vasilescu, Balaban, Carașol, Boștină. Antrenori: Neven Hrupec și Daniel Gheorghe.
Aruncări de la 7m: 2/0, respectiv 6/3
Eliminări: Bozovic, Tivadar, Shutska, Tudor, D. Gheorghe
Cartonaș roșu: Horjea

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY