HCM Roman, în optimile Cupei Cupelor: „Nu am avut o misiune deloc ușoară”

0
1512

roman-skuru 14-15HCM Roman a obținut biletele pentru optimile Cupei Cupelor la handbal feminin după ce a câștigat returul cu Skuru, 24-19 (14-8), într-un meci controlat în totalitate.

După 30-30 în primul meci, Romanul s-a mobilizat exemplar în al doilea meci cu suedezele de la Skuru, o formație tânără, dar extrem de puternică, lucru simțit și de Dinamo Volgograd în sezonul trecut, atunci când pentru rusoaice evoluau printre altele Pessoa sau Makeeva. Echipa lui Florin Pera, cu Tymoshenkova în zi bună, s-a impus cu 24-19, după ce a controlat meciul în totalitate și a avut chiar și opt goluri în fața nordicelor.

Ajuns în optimile competiției, Florin Pera se declară mulțumit de contribuția fetelor sale. „Nu am avut o misiune deloc ușoară împotriva vicecampioanei Suediei. Este o echipă care practică un handbal bun și nu întâmplător faptul că a fost eliminată destul de greu de Dinamo Volgograd în sezonul trecut, o echipă de Ligă. Noi, după un prim joc foarte echilibrat, în jocul al doilea ne-am mobilizat exemplar, am avut o exprimare mai exactă în ambele faze și am dispus de o constanță în joc mai bună, reușind să temporizăm și să menținem un avantaj liniștit încă din prima repriză. Felicit fetele pentru atitudine, unitate, disciplină tactică și mulțumesc suporterilor pentru atmosfera creată.”.

Până acum, pe lângă HCM Roman, în optimile Cupei Cupelor s-au mai calificat Fleury Loiret Handball, SERCODAK Dalfsen și Zvezda Zvenigorod, în timp ce FTC Rail Cargo și HSG Blomberg-Lippe au obținut victorii concludente în prima manșă cu ZORK Jagodina și BNTU-BelAZ Minsk.

Skuru IK-HCM Roman 19-24 (8-14)
Skuru IK: Ahlen 4 goluri, Hawia-Svensson 3, Nordstorm 3, Claesson 2, Ostlund 2, Rutqvist 2, Parling 1, Stolperud 1, Stromberg 1
HCM Roman: Chitacu 5 goluri, Mihalschi 5, Iuganu 4, Stoleru 4, Băbeanu 2, Toskovic 2, Agrigoroaie 1, Druțu 1
Aruncări de la 7m: 2/2, respectiv 2/0
Eliminări: 4 x 2 min., respectiv 2 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY