HCM Rm. Vâlcea a spart gheața

0
1130

claudia correia valcea-cluj 14-15Meciul din etapa a patra, cu CSM Ploiești, a adus și prima victorie pentru HCM Rm. Vâlcea. Echipa antrenată de Dumitru Muși s-a impus cu 27-21 în ceea ce reprezintă prima victorie a unei echipe din Vâlcea în Liga Națională, în sezonul regulat, după un an și patru luni.

Aflate în subsolul clasamentului, atât HCM Rm. Vâlcea, cât și CSM Ploiești erau în căutarea primului succes stagional. Gazdele au fost în control pe toată durata meciului, unul în care Clara Vădineanu și-a luat revanșa în fața echipei care a renunțat ușor la ea în vară. Vâlcencele au pus trei goluri între ele și adversare după 11 minute, 8-5, iar diferența s-a menținut până în finalul primei părți, în care Roman, Sheiko și Vlaskalic au irosit trei aruncări de la șapte metri.

Prahovencele au dat semne de revenire, egalând la 15 în minutul 37, dar gazdele au trecut rapid peste acest moment și au revenit la conducere. La jumătatea reprizei, Vâlcea conducea cu 20-17, iar până la final a dublat avantajul. 27-21 și Vâlcea bifează primul succes stagional, în timp ce CSM Ploiești mai așteaptă până când va obține primele puncte.

Toma Pleșa, președinte HCM Rm. Vâlcea: „Fetele și-au dorit victoria astăzi. S-a văzut dorința de victorie și determinarea, de data aceasta și-au dorit cu adevărat. A fost și un adversar de același nivel valoric. Remarc spiritul de luptă al echipei. Fetele care au venit se vor integra și ele treptat, de Ilina sunt foarte mulțumit, urmează Correia, care este o jucătoare foarte tehnică. Portarul încă n-a avut ocazia să demonstreze, avem alți doi portari foarte buni, poate de săptămâna viitoare, după ce se va opera Lia Sîntămărean.”

Gheorghe Covaciu, antrenor CSM Ploiești: „Din păcate, am făcut un meci foarte, foarte slab, mult sub ce am arătat în primele etape. Am ratat foarte mult, inclusiv de la 7 metri şi am făcut mult prea multe greşeli individuale, care au dus la acest deznodământ trist. Nu e permis la acest nivel să-i oferi atâtea şanse adversarului, indiferent cum se numeşte el”.

HCM Rm. Vâlcea-CSM Ploiești 27-21 (14-12)
HCM Rm. Vâlcea: Adespii 6 goluri, Vădineanu 5, Luca 5, Bădița 5, Andrei 3, Ilina 2, Cherăscu 1
CSM Ploiești: Sheiko 7 goluri, Dinu 3, Dincu 2, Shutska 2, Roman 2, Ionescu 2, Vlaskalic 1, Bălăban 1, Chiricuță 1

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY