HCM Constanța sparge gheața în deplasare

0
1070

laurentiu tomaHCM Constanța continuă să impresioneze în acest sezon al Ligii Naționale, deși se află într-o formulă mult schimbată față de sezonul trecut. Campionii au câștigat la Turda, 30-24, într-un meci în care Rudi Stănescu a adunat 16 intervenții.

La fel ca și în meciurile precedente, Potaissa Turda a jucat un handbal de calitate doar timp de 30 de minute, iar acest lucru nu putea fi iertat de campioana HCM. Gazdele au jucat bine în prima parte, pe care au terminat-o la un gol în urma campioanei, însă elevii lui Sundovski au predat o lecție de handbal în repriza a doua, câștigată la o diferență de cinci goluri. Stănescu și-a făcut datoria cu vârf și îndesat și pe fondul intervențiilor acestuia Constanța a reușit să se impună în cele din urmă cu 30-24.

Flaviu Sâsâeac, președinte Potaissa Turda: „Chiar și așa, în această formulă, HCM Constanța este cea mai bună echipă din campionat. Au jucători cu experiență, știu ce au de făcut. Sunt în stare ca în 7-8 jucători să bată toate echipele din campionat. Cred că ieri, dacă i-am fi trezit la 5 dimineața, ne-ar fi bătut. Nu le e așa ușor ca în sezonul trecut, când aveau mai multe schimbări. În ceea ce privește echipa noastră, voința are termen de valabilitate 30 de minute. Cu voință pentru jumătate de meci, nu poți câștiga nici în fața unei echipe de copii. Suntem mai mulți decât în sezonul trecut, dar parcă nu mai suntem așa uniți. Meciul a fost pregătit într-un fel, s-a investit masiv în aparatură video, dar nu s-au respectat sarcinile de joc. Aceste lucruri neglijate de echipă mică cum suntem noi fac să nu aibă nicio șansă în fața unei formații puternice. Așa a fost și cu Steaua, și cu Timișoara, și cu CSM București. Nu e un capăt de țară, au fost multe alte echipe cu probleme, exemplul Odorheiului din sezonul trecut, care acum este o echipă puternică. Avem startul ratat, se putea și mai rău, dar băieții trebuie să înțeleagă că munca lor la club nu se rezumă decât la prezența la antrenamente și în a transpira puțin. Munca lor înseamnă luptă până la epuizare în meciuri. Trebuie să strângem rândurile, așa cum am făcut-o cu Bacău, atunci a fost adevărata față pe care o vrem de la echipă. E nevoie de ieri, au demonstrat că au caracter mare în sezonul trecut, răbdarea lor le-a fost răsplătită și au ajuns cu banii aproape la zi. Lucrurile vor merge mai departe cu sau fără ei la club. Proiectul nu este pe termen scurt, vom continua cu cei care își doresc cu adevărat să continue. Urmează meciurile cu Suceava și Dinamo, în care cu determinare, motivație și voință, suprapuse pe respectarea sarcinilor de joc, putem să ne impunem”

Potaissa Turda-HCM Constanța 24-30 (14-15)
Potaissa Turda:
HCM Constanța: Toma 9, Angelovski 7, Cristescu 6, Humet 3, Stavrositu 3, Buricea 2

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY